Neli Läänemaa päästjat said aumärgi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pääsetameti 30. sünnipäeval andsid siseminister Kristian Jaani ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu kolmapäeval 139 silmapaistvale inimesele üle päästeteenistuse aumärgid. Lisaks anti üle Siseministeeriumi tänukirjad ning Siseministeeriumi Hõbeteenetemärk.

Läänemaa päästjatest sai päästeteenistuse hõberisti sai Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Piret Laanesoo. Päästeteenistuse hõberist antakse tunnustusena keerukate päästetööde juhtimise, samuti silmapaistvate teenete eest päästealal.

Päästeteenistuse medali said Palivere vabatahtlike päästjate eestvedaja ja Kopli komando päästja Risto Roomet ning Lihula komando meeskonnavanem Kermo Pelisaar. Päästeteenistuse medal antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest, samuti teenete eest päästealal.

Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedali Haapsalu komando päästja Meelis Saska. Päästeameti teenetemedal hõbedaste tammelehtedega antakse päästeameti teenistujale vähemalt 10-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt hea teenistuse eest päästeametis.

„Igal kevadel tunnustame neid uskumatult tublisid inimesi, kes annavad endast igapäevaselt kõik ja veel rohkemgi, et Eestimaal oleks ohutum ja turvalisem elada. Päästeamet on viimase 30 aasta jooksul märkimisväärselt muutunud ja saanud juurde palju olulisi ülesandeid. Eranditult kõik aumärgi saajad on oma pühendumise ja tegemistega muutnud meie kõigi elu paremaks ning tulnud vapralt kaasa ja kohanenud päästevõrgustiku uuendustega. Mul on rõõm, et saame silmapaistvalt tublisid missioonitundega kolleege ja partnereid taas esile tõsta ja tunnustada,“ sõnas Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Kokku tunnustati Päästeameti sünnipäeval päästeteenistuse aumärgiga 139 inimest. Üle anti 3 Päästeteenistuse kuldristi, 13 Päästeteenistuse hõberisti, 98 Päästeteenistuse medalit, 8 Päästeteenistuse teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 16 Päästeteenistuse teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega. Postuumselt tunnustati elupäästja III klassi medaliga veebruari alguses hukkunud vabatahtlikku päästjat Madis Millingut. Lisaks anti üle Siseministeeriumi tänukirjad ja Siseministeeriumi Hõbeteenetemärk.

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Aumärke antakse üle kevaditi ning organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris. Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments