Matsalu kaitse-eeskiri jätab kalurite paadid kaldale

Kui kalurid enam praegustes püügipaikades kala püüda ei saa, tuleb paadid kaldale tõmmata. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kui kalurid enam praegustes püügipaikades kala püüda ei saa, tuleb paadid kaldale tõmmata. Foto: Malle-Liisa Raigla

Matsalu plaanitav uus kaitse-eeskiri jätab rangete piirangute tõttu Topu kalurid tööta.

Kui seni on kutselised kalurid saanud teatud piirangutega Puisest kirdes asuva Tauksi saare ja seda ümbritsevate rahude juures kala püüda, siis uue kaitse-eeskirja järgi oleks see aasta ringi keelatud. Samas on Tauksi saare ümbrus olnud Topu kalurite traditsiooniline püügikoht. Muudatus puudutab kümmekonda selle kandi kalameest.

„Topu kaluritelt kaoks 80 protsenti senistest püügivõimalustest,” ütles Läänemaa rannakalanduse seltsi juhatuse esimees ja Puise kalasadama seltsi juht Taavi Suitsberg.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aksel
1 aasta tagasi

ja kormoranidel lastakse püüda edasi

Oravakesik
1 aasta tagasi

Maaelu järjekindel hävitamine, aitäh, PortoRollo

harrastaja
1 aasta tagasi

Huvitav, kaua veel laseme nendel rohekaabakatel ennast ja oma esiisade elulaadi hävitada ja mõnitada. Mida mõtlevad kohalikud volikogud, kellel peaks kohalik võim olema.

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  harrastaja

Väga kaua. Refi toetus tõuseb nagu bensuhind ning lõppu pole näha. Telekaga progetud zombiarmee ajab terve riigi hauda .

2. kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  harrastaja

Kohaliku volikogu arvamus ei huvita ammu enam kedagi. Kogu võimutäius on pealinnas. Olen käinud paaril kaasamiskoosolekul. Volikogu liikmed ei plaksuta keegi käsi, kui pealinna ametnik euroopalikest väärtustest jahub. Ja kohalike soovile säilitada olemasolev elukorraldus vastab ametnik, et vormistage ettepanek kirjalikult.

Neh
1 aasta tagasi

Ega migagi teha ka pole. Eestlane on oma olemuselt keelu inimene nagu rootslane. Vaadake kõiki neid vabatahtlikult üles pandud eramaa silte, keelumörke tõkkepuid, miljoneid igale poole ette veetud kive torusid tarasid tõkkeid tigedaid koeri ja selle taga telefoni mitte vastu võtvaid elanikke. Egas mina ka nende kalurite kaitseks muud välja pakkuda ei oska, et midagi tuleks ära keelata. Muud lahendused ajusse lihtsalt ei mahu.

Erkki
1 aasta tagasi
Reply to  Neh

Mida sa sonid? Need haiged looduskaitselised piirangud viivadki eramaade sulgemiseni. Kui omanikel ei lasta maal ja merel toimetada mingite idiootsete tohutult loodust kaitsvate piirangute pärast, siis ei pea nendes kohtades saama keegi trampida.
Kusjuures- neil maaomanikel pole mingit sõnaõigust selliste jaburate pealesunnitud piirangute vastu võitlemiseks.

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  Erkki

Et siis tõkkepuud, kivid ja keelumärgid ning tigedad koerad on nüüdsest kohustus ? Krt, ma ei teadnudki. Ning mind pole ka keegi informeerinud, et telefoni ei tohi vastu võtta .

Huvitav kas linnaelanikel ka õigused on ? Ma veaks kohe kõik maanteed kive täis ja paneks tõkkepuud ette. Mida need võõrad siin Tallinnas kolavad Pole vaja võõrastel igal pool tolgendada.

Erkki to Neh
1 aasta tagasi
Reply to  Neh

Loll võrdlus linnaga. Ei, kohustus pole tõkkepuid panna, kuid iga maaomaniku õigus on enda maaga teha mida tahab ja ise endale külalisi kutsuda. Kui on tähistatud, et ära roni, siis nii ongi. Meie ei maksa sinuga teise mehe maa eest maamaksu ja seega pole meil ka sinna asja. Täiesti loogiline on keelata enda maal teiste toimetamist

Kirp
1 aasta tagasi

Looduskaitse on inimvaenulik
Küüditab väikesaarte elanikud gobi kõrbesse

kohalikul
1 aasta tagasi

rahval pole sellest midagi, värske kala läheb ammu enamuses välismaale, meil on kilu ja räim tomatis poeletilt võtta

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  kohalikul

Täiesti õige.Nendes Haapsalu putkades müüakse mingit ülessulatatud räimi.

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Miks miinus.Eelmine nädal ostsin. Müüa ütles, et värsked just toodi.Kodus puhastades juba silmad punased ja kõhud lõhki.Ei enam usu.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Jaan

Sellepärast, et rumal oled ja rumalatelt tulebki raha võtta!

Lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  kohalikul

Tomatiga saab igasugu jama kinni mätsida.

Läätsa Kalatööstuse peatehnoloog olla ütelnud:

Mida muld ei mata,
selle tomat katab!