Teismelised tegid Raudteetammi teel lõket

Lääne Elu

info@le.ee

17. mail kell 16.48 andis tähelepanelik inimene teada, et Haapsalus Raudteetammi teel tegid teismelised rohealal suurt lõket, ning hindas seda tugeva tuule tõttu ümbruskonnale ohtlikuks.

Kohale kiirustanud päästjaid nähes pistsid lõkkemeistrid putku. Päästjad aga kustutasid tulekolde nelja ämbritäie veega.  Päästeamet tuletab meelde, et lõket tohib teha vaid ohutusreegleid täites.

Ohutu lõkketegemise reeglid:

  • Enne lõkke süütamist veendu, et lõkkekoht ja selle ümbrus on põlevast materjalist puhastatud, hoonetest piisaval kaugusel ning tule tegemisega ei kaasne ohtu loodusele.
  • Lõket tee vaid tuulevaikse ilmaga. Tuleohu vältimiseks jälgi tule tegemisel või grillimisel tuule suunda, et sädemed ei lendaks hoonele, metsa, kuluheinale või muule põlevmaterjalile.
  • Lõkkes tohib põletada vaid puhast (immutamata) puitu, pappi ja paberit.
  • Lõket tuleb valvata ja hoida käepärast tulekustutusvahend – näiteks ämber veega, tulekustuti või veega täidetud voolik.
  • Enne lõkke juurest lahkumist veendu, et see oleks täielikult kustunud. Vajadusel vala lõkkekoht veega üle või kata pinnasega.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
1 aasta tagasi

Ma võib-olla tean kes need olid.

K.s
1 aasta tagasi

Olen ka teismelisena, pioneerina, lõket teinud…Arvan, et neid teismelisi peaaegu polegi, kes kunagi lõket teinud ei oleks.Ei pidand seda märkimisväärseks ei Töörahva Lipp, ei Säde…Lõke, mille kustutamiseks kulus 4 ämbrit vett, my ass…

Vbn
1 aasta tagasi

Tagumikud viilikirja sellistel…

Mida v..
1 aasta tagasi
Reply to  Vbn

Rumal. Vitsaga ei tee midagi selgeks, pigem trotsi. Tuleb selgitada, et mis võib juhtuda, kulupõleng, kuni metsa ja hoonete tulekahjudeni välja. Selgitada tuleohutusnõudeid. Lõket võib teha, aga olgu ämbriga vesi juures jne. Lihtsalt tuimalt peksta, see ei anna ju tulemust, tõestatud läbi aegade. Kui selgitusest aru ei saa, siis loomulikult on karistust vaja.

appi
1 aasta tagasi
Reply to  Mida v..

tuleb diskussioonipolitsei

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  Mida v..

Teismelisele nii selget asja pole enam vaja selgitada. Konkreetne karistus-vitsatriibud õpetaksid paremini. Häbi jääb meelde,lihtne selgitus ununeb kohe.

Hea, et politsei ei läinud
1 aasta tagasi
Reply to  Vbn

muidu oleks laibad taga olnud.

kiidad sulitempe
1 aasta tagasi

Kaua võid ühte plaati leierdada? Vaheta plaati ja ketra nüüdsest “õige hõlma ei hakka keegi”.

kus
1 aasta tagasi

siin sulisid nägid, need polnud riigikokutajad