Šeikide maal sai voodis rullida

Araabia Ühendemiraatides Fujairahis algas reedel vehklejate MK-etapp. Paraku kustus samal päeval eluküünal riigi presidendil šeik Khalifah bin Zayed Al Nahyanil. 73aastane riigipea oli üks maailma rikkamaid monarhe, kuigi viimastel aastatel oli ta aktiivsest poliitilisest tegevusest tagasi tõmbunud.

„Leinaaeg on kolm päeva, kõik koolid ja töökohad on suletud teisipäevani,” andis ühismeedias teada võistlejatega kaasas olnud treener Helen Nelis-Naukas. „Kogu leinaaeg kestab 40 päeva. Vehklejad olid psühholoogiliselt nii valmis juba võistlema ja selline pauk siis. Saime ainult trenni teha.”

Eesti naiskonna esinumber, praegu maailma reitingu teine Katrina Lehis avaldas ühismeedias aga vaimuka päevakava, et kuidas ta šeikide riigis päev otsa voodis internetis rullib. Ärkab, sööb ja rullib. Läheb trenni ja rullib. Ostab puuvilju ja jälle rullib voodis.

Tegelikult oli kohale sõitnud üle maailma 183 vehklejat. Lehis, Erika Kirpu ja Nelli Differt (maailma reitingu 21.) pääsesid ilma eelvõistluseta põhiturniirile 64 tugevama hulka. Kristina Kuusk võitis alagrupis viis vastast ja kaotas viimase kohtumise, aga pääses samuti otse põhiturniirile. Koondise raudvara 41aastane Irina Embrich pidi vahematšis veel vastase alistama, et põhiturniirile pääseda.

Ilmselt olid meie naised võistlusteks väga hästi valmis, aga siis tuli pauk ja tuli hakata endid koduteele rullima.

Tänavu jäi juba teine MK-etapp pooleli. Mäletatavasti veebruaris juhtus selline lugu Venemaal Sotši MK-etapil, kuna samal ajal alustas Venemaa sõda Ukrainas.

Seda võib iseloomustada talunaisega, kes munakoormaga laadale sõidab. Laat pandi aga kinni ja munakoorem kodus tagasi. Munad jäid küll terveks, aga rikkaks ka ei saanud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments