Söögikohad otsivad töötajaid

Elen Freivald

elen@le.ee

Purtse Gastro. Elen Freivald

Pärast koroonaviirusest tekkinud pausi on mitmed Läänemaa söögikohad kimpus töötajate leidmisega, samas on ka kohti, kus soovijatest on järjekord.

Herman Haapsalus võtab suveks juurde umbes kümme lisatöölist ja peaaegu kõik on leitud. Ühtegi töökuulutust Herman omaniku Andree Preesi sõnul üles pannud ei ole. „Kõik inimesed on praegu ise meieni jõudnud,“ ütles ta.

Roosta puhkeküla on küll kuulutuse kaudu töötajaid otsinud, kuid puhkeküla on nii populaarne, et huvilisi on mitu korda rohkem kui tööpakkumisi. Kõrghooajal suureneb Roosta meeskond peaaegu kaks korda. „Praegu toimuvad proovipäevad ja järjest valime. Seikluspargi instruktoriks soovib saada kaheksa inimest, kohti on aga neli,“ ütles puhkeküla tegevjuht Ingrid Sieberk.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Inimene
1 aasta tagasi

No siis on sojapogenikel tööd küllaga kohe!!!! Pole vaja kurta, et ei teeni ja et raha pole!!!! Ole valmis ainult pihta hakkama!!!!

Mati Põdra
1 aasta tagasi

Eriti noored (aga ka täiskasvanud on harukordselt seadusrumalad) võiksid kaks olulist asja meeles pidada:

1)mingeid tasuta proovipäevi pole olemas, töötaja sobivust hinnatakse kuni neljakuulise katseajaga; 2)ainuke seaduslik lepinguvorm on tööleping – kui mõni hakkab peale pressima käsunduslepingut või midagi muud, siis mitte ainult et jooske tagasi vaatamata minema, vaid andke ka Tööinspektsioonile teada.

Muidugi, millest me räägime, kui tean isegi koole ja kohalikke omavalitsusi, kes püüavad väikese koormusega õpetajatele käsunduslepinguid pähe määrida. Kõlab täpselt nii, et lurjus tõmbab lollil nahka üle kõrvade. Ehkki õpetaja võiks ju ikkagi kõrgharidusega olla ja sellistest sigadustest keelduda…

Ei tea
1 aasta tagasi

Frankfurtis? Kuulsin, et lõuna ameerikas on jällegi palgad päris väiksed. Kashastanis ka, töötasu pole ollagi väikelinnades, aga bensuliiter 35 senti. Mis teha nüüd?

pff
1 aasta tagasi

haapsalu pakutud palkade eest ei teeks ma tööd ka siis kui nälg ähvardab. ma ilma naljata sööksin pigem õues maast muru kui teeks päris stressirohket teenindaja v koka tööd kolme euro eest tunnis

Huvitav teada
1 aasta tagasi
Reply to  pff

Millise tunnihindega te oleksite nõus sellist tööd tegema?

õige eestlane
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Mina teeksin seda tööd €10/h.

Huvitav teada
1 aasta tagasi
Reply to  õige eestlane

Kas kohalikul tööturul on juba sellised hinnad olemas? Mõnes üksikus kohas vast, aga sinna kindlasti suur konkurents ja vajadus ka suurte kogemuste ja oskustega inimest, kes suudaks ettevõttele väärtust juurde tuua. Hooajalisel lihttöölisel ma ei usu, et sellist tunnihinnet keegi pakub, eriti veel, kui väljaõpet vajab. Investeerida algul endasse õppimise näol, siis võib küsida küll, kui tead mille eest küsid!

ha ha
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

ma ise ausalt ei tea ühtegi kohta haapsalus kus pakutaks 10 neto tunnis välja arvatud linnavalitsuse laiskvorstid, juristid, ja praeguseks vist ka mõned eriarstid haiglas kuid nende viimaste palgad tulevad ka vist tallinna haiglatest ametlikult

Monika.
1 aasta tagasi
Reply to  ha ha

Ka paljudel Haapsalus elavatel inimestel, kes teevad hooajatööd on lausa üle 10.- tunnihind. Täiesti toimiv lugu. Ja võimalik Haapsalus. Tuleb ainult silmad, kõrvad lahti hoida ja näkkab::;)

Arvos
1 aasta tagasi
Reply to  Monika.

10 euri/h pole nüüd küll mingi eriline näitaja. Pigem alammäär, millega ennast müüa.

A ja O
1 aasta tagasi
Reply to  õige eestlane

Mina teen oma tööd 25 .- € tund, kui keegi vähem pakub, siis ma ei võta vedu ja ei pane hommikuks äratuskellagi, vaid magan rahulikult edasi.

Nonoh
1 aasta tagasi
Reply to  A ja O

Eks näis KUI KAUA KS sul seda tööd jätkub!!!? Pole vaja siin ä rbelda suureliselt. Varsti on see hea lõbu läbi. 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  õige eestlane

Peaksin välja uurima, mis tööd sellist teete. Vaatasin just enda palgaandmeid – magistrikraadiga huvihariduse pedagoog, üle 30 aasta erialast staaži, ja tunnis 8.75 raha bruto. See on selles valdkonnas muuseas täitsa kobe palk, väga paljudes kohtades on need numbrid väiksemad.

Õnneks on mul selliseid oskusi, mis võimaldavad igas kuus vähemalt teise kuupalga juurde teenida. Ja maailmanägemine, mis ütleb, et raha ei tee hullu inimest eales õnnelikuks.

Järelvaataja
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

mati, teeniti leiba ja ära targuta!
Kommenteerimine on sulle kahjulik!!

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Haridus võib olla aga paber oli näitaja nõuka ajal. Praegu maksab inimene kes reaalselt tööd teha oskab ja hakkama saab.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  pff

Nälg on sinusugustest kõvemadki mehe tööle pannud!

Hehh
1 aasta tagasi

Mõnes mõttes on kommenteerijal siiski õigus. Päris miinimumi eest ei tasu end müüa, kui on võimalusi teisigi. Õige suhtumine, nii see tööturg asjad paika loksutabki, kui on selliseid selgrooga inimesi rohkem. Kuid kas päris muru sööma hakkab, seda ei usu mina ka 😄

Töötu Kassa
1 aasta tagasi

Kui tööandjad oma palku avalikustama hakkavad, tulevad ka töötajad.
Nii lihtne see ongi!
Siiamaani nagu salaliit: tasu kokkuleppel 😂

...
1 aasta tagasi
Reply to  Töötu Kassa

No mismoodi sa avalikustad? Mõtled ka või? Kõik palk on ametlik või? Siis lihtne ju, kõik pakuvad miinimumi, mida siin avalikustada on.

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Ei Haapsalus pakutakse küsimise peale konkrentsivõimelist töötasu.Ainult ma pole teada saanud millise numbriga seda võrelda.

Tsensor
1 aasta tagasi

Jäätegi otsima kui maksate olematut tunni hinnet .Hakake ükskord inimest väärtustama!

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Tsensor

Praegu on hea aeg teha ise firma ja saate maksta töötajatele ka head palka! Ja töötajaid on nagu murdu ukse taga, sest teised, va kapitalistid, ei hooli ju töörahvast! Tuld, seltsimehed sotsid!

Eino K.
1 aasta tagasi

Kui ettevõte ei suuda rahaasju korraldada nii, et kõik toimiks ja oldaks üldjoontes rahul, nii omanikud, kui ka töötajad, siis milleks üldse äri pidada? Loomulikult võib igaüks ettevõtte avada, aga üks olulisemaid edukuse aluseid on ka rahastus. Mõelge selle peale ennem, kui lihtsaid soovitusi hakkate jagama teistele! Ole teadlik!

Kle inimene
1 aasta tagasi
Reply to  Tsensor

Tunnihinne pole oluline. Tööd tehakse siiski missioonitundega ja rõõmsa näoga.

kajakene
1 aasta tagasi
Reply to  Kle inimene

just , just, isa õpetas, kes miljonit ei viruta, see kopikatki ei saa

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Kle inimene

Missioonitundest 8 tundi püsti seista ja tööd teha?!?!? Olete hull või? Ka proovige 8 tunni pärast veel mingisugust nägugi teha, lihtsalt ei suuda. Saadate kõik, kes ette jäävad pehmelt öeldes kuu peale.

Päevavaras Kalju
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Töö tegemine ongi raske olenemata töötasu suurusest.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Tegelikult ongi nii! Oli vaja ca 10 tonni mulda laiali vedada- siluda- rullida- muruseeme külvata, 300€ eest ei leidnud kedagi, tuli ise teha.

Kui ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  Tsensor

Tippidest tuleb pool palka lisaks

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Kui ei tea

Tippidest? Teenindaja ei saa kliendilt jootraha nõuda, ettevõte ei saa kliendi arvele jootraha juurde kirjutada. Töölepingusse tuleb kirjutada konkreetne palganumber.

Hmm huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kaugelt olete kuskilt või? Tuleb ja tuleb. Muidugi tuleb, aga kas eestimaal seda tehakse? Reaalne elu on ikka hoopis teine, kui paberi peal “tuleb” kirjutada.

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Olen jah kaugelt. Üle 60 kilomeetri Haapsalust. Seal kirjutati minu töölepingusse konkreetne number. Pärnus kirjutati ka. Islandi Vabariigis ka. Ka teie väljapakutud “reaalne elu” jäägu siiski seaduskuulekuse raamidesse. Selleks Töölepingu seadus tehtigi.

Anarhia
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Seadused on nõrkadele.

Järelvaataja
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

mati, ole vait!
sa ei tea midagi!

raske
1 aasta tagasi

jah, kui alampalka maksad