Galerii: Haapsalus ärkas ellu saja-aastane vampiir

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30

Malle-Liisa Raigla fotod

Reede õhtul algas Haapsalu õudusfilmide festival vampiiride ja küüslaukudega.

Festivali avatseremoonial äratasid ansambel Kriminaalne Elevant ja näitleja Elina Reinold ellu klassikalise tummfilmi „Nosferatu, õuduste sümfoonia”, millel on sajas sünnipäev.

Ansamblit publik ei näinud – nad esinesid orkestriaugus. Sealt samast luges Reinold ka tummfilmile peale. Saja aasta eest valminud film õudne ei olnud – mitmel korral filmi ajal puhkes publik hoopis naerma.

Filmi lõppedes tuli välja ka vampiiriks kehastunud Reinold orkestriaugust välja ja suundus kirstu.

Pärast lühikest etteastet väljus sealt samast kirstust HÕFFi juht Helmut Jänes, kes tutvustas festivali ja andis Haapsalu kultuurikeskuse juhile Gülnar Murumäele festivali elutööpreemia.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles andis seevastu Jänesele 500. sünnipäeva – just 500-aastaseks sai Suklese sõnul Jänes – puhul Haapsalu tänukirja.

Seejärel oli aeg festivali ametlikuks avamiseks – Jänes, Sukles ja kultuuriminister Tiit Terik lõikasid lahti küüslaukudest koosneva lindi. Lindist moodustunud keti said mehed endale kaela.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments