Lääneranna koolide jooksjad tegid suurepärase jooksuvõistluse

Lihula, Virtsu, Kõmsi koolide rõõmsad jooksulapsed. Foto: Raili Kolõtšev
Lihula, Virtsu, Kõmsi koolide rõõmsad jooksulapsed. Foto: Raili Kolõtšev

Jõulumäel toimusid Pärnumaa koolide murdmaajooksu meistrivõistlused, kus Lääneranna koolide õpilased püstitasid isiklikud rekordid.

Suurel jooksupeol olid rivis ka Lääneranna kolme kooli, Lihula, Virtsu ja Kõmsi 15 spordilast. Kokku osales esimesel selle õppeaasta koolide võistlustel üle saja noore jooksusõbra. Endised Läänemaa koolid on alati Pärnumaa erinevatel võistlustel hästi esinenud. Sellel korral said kõik viisteist jooksulast hakkama oma isiklike murdmaadistantside rekorditega.  Lisaks jooksid kuus spordinoort ennast esikümnesse. Meie kõik spordinoored treenivad Lääneranna spordikoolis.

Parima tulemuse tegi Lihula gümnaasiumi kuuenda klassi õpilane Sten-Martin Viidemaa. Ta saavutas poeglaste 6.-7. klasside 1000 meetri distantsil 16 võistleja konkurentsis Pärnumaa meistritiitli. Tema võiduaeg 3.48,0 oleks andnud hõbedase autasu ka 8.-9. klasside noormeeste hulgas.

Viidemaa on viimasel kahel aastal näidanud erinevatel kergejõustikuvõistlustel häid tulemusi.
Lisaks tegeleb mitmekülgne spordipoiss ka jalgpalliga.

Virtsu kooli seitsmenda klassi õpilane Kertu Kesküla jäi sama vanade tütarlaste 500 meetri jooksus esimesena medalita. Koguni 22 jooksja konkurentsis oli Kesküla ajaks 1.46,0.

Aste nooremate, 4.-5. klasside poiste võistluses jooksis 500 meetri jooksus seitsmenda koha välja Henry Kurnim. Lihula koolipoisile andis selle tulemus 1.50,2. Kaks üheksandat kohta tuli samuti Lihula kooli. Kõige nooremate poiste, 1.-3. klasside 300 meetri jooksus saavutas selle Ardon Alesmaa, ajaks talle 1.26,0. Alesmaal oli siin koguni 33 konkurenti. 4.-5. klasside tüdrukute 500 meetri jooksus oli samal kohal Radele Kanter, kes läbis 500 meetrit ajaga 1.52,3. Siin oli jooksjaid 29. Kümnes koht oli võimetekohane Lihula kuuenda klassi sportlasele. Kertu Kärp sai selle tütarlaste 6.-7. klasside 500 meetri jooksus, ajaks talle 1.54,1.

Lisaks võib märkida kahe esimese klassi lapse südikat jooksu 1.-3. klasside arvestuses. Lihula sporditüdruk Eliisabet Kamarik sai 300 meetri jooksus 12. koha ajaga 1.39,0. Kõmsi algkooli spordipoiss August Reinmaa oli poiste arvestuses 13. tulemusega 1.28,7.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments