Kaitseliidu õppusel hakatakse paugutama

Elen Freivald

elen@le.ee

Mullu detsembris kogunesid kaitseliitlased õppusele Orkaan. Foto: Malle-Liisa Raigla
Mullu detsembris kogunesid kaitseliitlased õppusele Orkaan. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nädalavahetusel on Kiltsi lennuväljal kaitseliidu Lääne maleva õppus – toimuvad mitmed laskeharjutused, kasutatakse ka müra tekitavaid imitatsioonivahendeid.

Lääne maleva staabiülema Ivo Turja sõnul oli õppus nädalavahetusse planeeritud juba aasta alguses. „Eesmärk on lihtsalt harjutada ja tagada läbi harjutuste valmisolek tulevikuks,” ütles Turja.

Õppusel osaleb ligi veerandsada inimest, kes harjutavad jalaväetaktikat ning sooritavad granaadiviskeid. „Nädalavahetusel on kuulda käsirelvade ja paukpadrunite pauke. Käsigranaatide pauke on tõenäoliselt kuulda laupäeval 13–14 ajal,” lisas Turja.

Et kodumaalt põgenenud ukrainlased ei eeldaks, et sõda on Läänemaale jõudnud, informeeris kaitseliit õppusest ka linnavalitsust, kes teavitas ukrainlasi.

Laupäeval on õppuse aktiivne faas kl 8–22, pühapäeval kl 8–14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
2 aastat tagasi

Paugutamisest:
1.Kas Läänemaa malevlased ei teadnud, millal on Ülestõusmispühad? Miski võiks ikka püha ka olla!

2. Tore, kui sel aastavahetusel ka nii jubedalt ei paugutataks. Seda on siiani palunud tuhanded loomasõbrad aga kahjuks tulutult. Ehk siis nüüd…

Nojah aga
2 aastat tagasi

Ülestõusmispühad on ju miski kiriku teema rohkem. Mõõgaga pähe taotud usk ei tohiks püha olla.. Aastavahetus saadetakse ikka kärtsu ja mürtsuga ära, midagi peab korra aastas lõbusat ka olema. Lemmikloomale pane televiisor kõvemini mängima,bei jutu temaga midagi, ega see ilutulestik päevi ei kesta.

Ülestõusmispühad
2 aastat tagasi

Tõesti, vaikset laupäeva ei osanud keegi aasta alguses ette näha. Suurt reedet ikka märgati.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Kas keegi keelab teil Vaikset Laupäeva pidada?

Vbn
2 aastat tagasi

Vanasti oli vaikne laupäev tõesti vaikusepüha,mis need kl mehed ei tunne kalendrit? Nädal hiljem ei saanud paugutada? Ukraina põgenikke on ka keegi hoiatanud?

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

vaenlane ei maga, tema tuleb ükskõik mus püha ajal. Või sa ütled vaenlasele, et oor oot vaikne on laupäev ja tema ütleb sorri, tulen homme? Harju ära, mõne aadta pärast käivad võibolla siin sellised paugud, et mingeid vaiksei päevi pole. Sõda on käimas euroopas, kas siiani pole sellest aru saanud? See enam niisama ju ära ei lõppe, kuigi tahaks

Vbn
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah aga

Aaa ja see kl vantide paugutamine meid aitab kuidagi? Need lasevad endil esimesena püksid täis,kui päris vaenlast näevad 😀

Nojah aga
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Seda ma ei tea, kas lasevad püksid täis, seda näeb lahingus. Aga aitab see meid palju, sest harjutama peab, kui sõda õuel juba on, siis on hilja õppida püssist laskma ja taktikat. Püüdke aru saada, palun teid! Me peaksime rahul olema, et meil on raha üleüldse õppuseid korraldada. Pühad tulevad iga aasta uuesti, aga praegusel sõja ajal peame kasutama ogat vabat hetke ja valmistuma vaenlase tõrjumisrks.

Kle
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Söetabletti tahad, nii ütlegi.