Valitsus kaotas kõigist riikidest saabujatele reisimisjärgse isolatsioonikohustuse

BNS

Nordica lennuk ATR 72-600. Foto: erakogu
Nordica lennuk ATR 72-600. Foto: erakogu

Reisimisel jäävad COVID-19 kontrollimeetmetest kehtima vaid riigipiiri ületamise reeglid kolmandate riikide kodanikele ja elanikele.

  1. aprillist võivad Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna riikidest ning Andorrast, Monacost, San Marinost, Šveitsist, Vatikanist ja Ühendkuningriigist saabujad ületada riigipiiri ilma piiranguteta ega pea jääma isolatsiooni. Tänase otsusega kaob riigipiiri ületamise järgne isolatsioonikohustus kõigist riikidest saabujatele.

Alles jääb vaid reegel, et kolmandate riikide kodanikud, kes ei saabu Eestisse ülalloetletud Euroopa riikidest, võivad Eestisse siseneda, kui neil on vaktsineerimistõend, läbipõdemise tõend või negatiivse koroonatesti tulemust tõendav dokument. Riigipiiri ületamiseks testiga sobivad kuni 48 tundi enne piiriületust tervishoiuteenuse osutaja juures tehtud negatiivse tulemusega PCR-test või Euroopa Liidu terviseohutuse komitee heaks kiidetud antigeeni test.

Riigipiiri ületamise piirangutest on endiselt vabastatud kõik alla 12-aastased lapsed, säilivad erandid diplomaatidele, transiitreisijatele, kauba- ja reisijateveoga seotud töötajatele, elutähtsate teenuste osutajatele ja teistele. Kehtima jäävad ka erandid Ukrainast saabuvatele sõjapõgenikele, kellelt ei nõuta riigipiiri ületamisel COVIDi tõendit.

Neljapäevase otsusega tunnistati kehtetuks kogu riigisiseseid piiranguid reguleerinud valitsuse korraldus number 305. Teave selle kohta avaldatakse veebilehel kriis.ee. COVIDisse haigestunutele kehtib edasi karantiininõue ja vaktsineerimata lähikontaktsetele seitsmepäevase eneseisolatsiooni kohustus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maha libavalitsus!
1 aasta tagasi

See hädavalitsus võiks juba otsustada oma pillid kotti panna ja rootsi kolida! Selliseid isehakanud korruptiivaferiste oodatakse tõesti vaid seal.
Eesti ei saa sellist raiskamist lubada!

Pluuto
1 aasta tagasi

Pandeemia kestab. Oma rahvast ei hooli see “valitsus”- kas EL on nagu vanasti Moskvaga – käsku täideti kuulekalt ja oma rahvas imetles tühja lihaletti.Maast põgenevad =vaba tee-tulge vaid koos oma viirustega. Väiksele eestlaste maanurgale küll mahub?Kas ikka mahub? Ei saa piire kinni, et pandeemia lõpetaks?

Ehh prse
1 aasta tagasi

No krt võtaks tõepoolest!!! Valitsus otsustas!? Päriselt? Mina seda ei usu. Siin väljaandes on üks teine artikkel, kus väidetakse, et läänemaale lisanus 11 nakatamut. Läänemaale 11 !!!! Pole ju kaugeltki veel möödas see viirus. Täidavad käsku ainult, aga pealkiri on uhke – valitsus otsustas. Seal saksamaal ei tea ju keegi midagi eriti siin lääne või pärnumaadt.

N61
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh prse

need talvised erinevad tativiirused olid , on ja jäävad, ega sellepärast saa elamata jääda