Haapsalu korvpallurid plaanivad uut hooaeg

Elen Freivald

elen@le.ee

12. aprill 20225 Maanteejooks tõi tänavatele 200 jooksusõpra Laupäevase Haapsalu maantee­ jooksu võitis Karel Hussar klu ­ bist Jooksupartner, läbides 10 ki­ lomeetrit ajaga 31:46.9. Tema tu­ lemus jäi 2017. aastal Ilja Nikola­ jevi püstitatud rajarekordile al­ la 47 sekundit. Teisele kohale tuli Jaanus Kal­ laste (Sportland) ajaga 32:56.1 ja kolmandale kohale Martin Vilis­ mäe (Sparta) ajaga 33:12.9. Parim läänlane oli 8.­na fini­ šeerunud Argo Jõesoo, kes läbis raja ajaga 34:38.9. Läänlastest tei­ sele kohale tuli Lauri Luik, kes finišeerus 16.­na ajaga 35:56.1. Kokku jooksis Haapsalu maan ­ teejooksu 33 läänlast. Jooksuraja kiireim naine oli 23. ­na finišeerunud Pille Hinn spordiklubist Sparta. Aja ­ ga 37.23.7 lõpetanud Hinnil jäi uuest naiste rajarekordist puu ­ du 22 sekundit. Rajarekordi oma­ nik on Laura Maasik, kes jooksis 2018. aastal 10 kilomeetrit ajaga 37:01. Kokku osales 10kilomeet­ risel Haapsalu maanteejooksul 189 jooksjat. Vanim osaleja oli üle 70aastane Esmeralda Lille Tartu spordiklubist ProRunner. Noorim jooksja oli 2005. aastal sündinud Emma Kathrina Hein Haapsalu kergejõustikuklubist. Jooksjate seas oli ka üks ukrain­ lane. 12 jooksu alustanud sport­ last katkestas võistluse. Noortejooksu, kus tuli läbi­ da viis kilomeetrit, võitis ühek­ sa võistleja seas Rapla jooksja Kevin Jõesoo, kes läbis raja aja ­ ga 17:20.1. Teisele kohale tu ­ li Spartas treeniv Trevor Karro, kes läbis raja ajaga 18:19.6. Pa ­ rim neiu oli kolmandana fini ­ šeerinud SK ProRunner jooks ­ ja Kaisa­Maria Oll (20:42.7). Nei­ le järgnesid Lääneranna spordi­ kooli õpilane Sten Martin Viide­ maa (21:39.0) ja Sten Jonas Hein (Läänemaa JK, 23:38.6). Jooksjatele oli tänavune, järje­ korras 16. Haapsalu maanteejooks vaheldusrikas – joosta tuli nii päi­ kese, tuule, vihma kui ka lumega. Kahel viimasel aastal on Haap­ salu maanteejooks koroonavii ­ ruse tõttu ära jäänud. Viimati, 2019. aastal toimunud võistlu ­ sel jooksis Haapsalu tänavatel li­ gi 300 jooksusõpra. MALLE-LIISA RAIGLA SPORT  MALLE-LIISA RAIGLA Korraldaja Cärolyn Soidla saavutas naiste arvestuses esikoha. Haapsalu maanteejooksul osalejad pidid jooksma päikeses, vih - mas, lumes ja tuules. MALLE-LIISA RAIGLA Siim-Sander Vene (keskel) loodab uuel hooajal kokku saada löögijõulise meeskonna, kellega Saku II liiga mängudel esiliiga suunas liikuda. Vasakul Mikk Päeske, paremal Jaanus Levkoi. Foto: Elen Freivald

Siim-Sander Vene (keskel) loodab uuel hooajal kokku saada löögijõulise meeskonna, kellega Saku II liiga mängudel esiliiga suunas liikuda. Vasakul Mikk Päeske, paremal Jaanus Levkoi. Foto: Elen Freivald

Saku II liiga korvpalliturniiril kaheksanda koha saanud Haapsalu korvpallimeeskond pead norgu ei lase ja plaanib uut hooaega.

Märtsi algul tuli Haapsalu meeskonnal play-off-mängudel alistuda turniiritabeli liidrile Jõgeva VSK-le, mis garanteeris Haapsalule tabelis kaheksanda koha. Väljalangemismängud tabeli liidriga pakkusid palju elevust Itaalia kõrgliigaklubis mängivale ja Haapsalu meeskonna kokkukutsujale Siim-Sander Venele. „Enne seda, mitte väga ammu, mängisime Jõgevaga Haapsalus, kus kaotasime kolme punktiga. See aga andis lootust, et meil on võimalus,“ ütles Vene.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne Kalur
2 aastat tagasi

Kuna läänemaalt mingit järelkasvu ei tule siis esiliiga jutt on utoopia. Sisseostetud mängijad ei paku pinget ei publikule ega toetajatele. Kõige suurem murekoht on Levkoi, sellise ülbuse juures ei taha mitte keegi toimetada.

veebu
2 aastat tagasi
Reply to  Lääne Kalur

Milles väljendub Härra Levkoi ülbus siis teie arvates?

korvpall
2 aastat tagasi
Reply to  Lääne Kalur

Järelkasvu nimel tuebki pingutada ja kõiki selle ala elustajaid igakülgselt aidata ja toetada! Korvpall on läänemaal juba liiiga pikalt varjusurmas olnud.