Läänemaa haiglas on kaheksa koroonaviirusega patsienti

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla koroonaosakond on täis. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haiglas oli kolmapäeval kaheksa koroonaviirusega nakatunud patsienti.

„Ööga tuli neli tükki juurde,” ütles Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare. Kui esmaspäeval lootis Vare, et varsti saab Läänemaa haiglas koroonaosakonna sulgeda, siis praegu on osakond haigeid täis. „Kuskilt ei anna järgi,” ütles Vare.

Sellegipoolest on haigla osakonda järk-järgult vähendanud – 29. märtsist on koroonaosakonnas kaheksa voodikohta, enne seda oli 1,5 nädalat 10 voodikohta. Kui haigla koroonaosakonna 10. veebruaril avas, oli seal 18 kohta.

Ka koroonaviirusega nakatumine on Läänemaal kasvamas – kui kuu esimestel päevadel tuvastati Läänemaal alla kümne nakatunu päevas, siis teisipäeval oli nakatunuid 26 ja kolmapäeval 27. Kui 14 päeva haigestumisnäit 100 000 elaniku kohta oli 2. aprillil Läänemaal 866, siis eilseks oli number kerkinud 910ni.

Kokku on 10. veebruarist 4. aprillini Läänemaa haiglas koroona tõttu haiglaravi vajanud 72 patsienti. Vare lisas, et iga päev jõuab ka EMOsse koroonaviirusega patsiente, kellest kõiki ei hospitaliseerita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea teada!
2 aastat tagasi

Kas seda covid rohtu juba Eestis ka on või mismoodi sa seda inimest seal haiglas ravid?

sama siin
2 aastat tagasi

aga äkki ei ole

Hmm huvitav
2 aastat tagasi

Ei saa aru. Koroonaosakonna sulgeda!? Jälle sama reha otsa? Ega see viirus õhku ei haitu ja igaveseks ära enam ei kao ju. Haritud arstid peaks seda lahti jagama küll ju. Kas mina ei saa aru või milles asi, aga minuarust tuleks just valmistuda uueks laineks, aga mitte suögema hakata.

ja-jah
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Nagunii tuleb haigeid nüüd juurde, sest maskikohustus kadus Linnaliini bussid on mõnel kellaajal rahvast täis, peaks olema kohustus mitte vaba valik maski kandmiseks.

Ehh ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  ja-jah

Vaba valik ikka õige. Kui kardad hirmsasti seda haigust, siis väldi sinna täis bussi minemist või kasuta ffp2 maski, mis filtreerib sissehingatava õhu. Inimene peab ennast ise hoidma, mitte teised on süüdi ja tuleb sundida ja käskida ja keelata. Haiglaravi vajajaid on ikka olenemata maskist või vaktsiinist.

saadakse hakkama
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Igaks juhuks ei hoita osakonda töös. Kui vajadus uuesti, siis uuesti ka avatakse. Kiitus tublidele meedikutele!

Ei tea
2 aastat tagasi

Peaks olema juba ju selge paari aastaga mis toimub. Nüüd need suurem osa vaktsiine kaotavad ju oma mõju ära ja pole raske aru saada, et vajadus tekib kohe kohe. Täna just raadiost rääkis, et Israelis neljanda doosiga inimesed on kaheksa nädala pärast kaitsetud jälle.