Palivere otsib lippu ja vappi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risto Roomet. Foto: Urmas Lauri
Risto Roomet. Foto: Urmas Lauri

Palivere osavallakogu kuulutas välja avaliku konkursi osavallale vapi ja lipu leidmiseks.

„Konkurss on välja kuulutatud ja komisjon, kes esitatud kavandite hulgast valima hakkab, on olemas,” ütles osavallakogu esimees Risto Roomet. Komisjon moodustati Palivere osavalla külade esindajatest.

Roomet ütles, et enne konkursi väljakuulutamist uuriti ka ajalugu. „Otsisime, aga ei leidnud. Ilmselt polnud sõjaeelsetel omavalitsustel lippe-vappe,” nentis Roomet.

Uutest osavaldadest on Risti, Taebla ja Oru olnud iseseisvuse taastamise järel omaette vallad ning neil on lipud-vapid varasemast olemas, need tuleb vaid kapi tagant välja tuua.

Palivere oli vald aastatel 1866–1939. 1939. aasta vallareformiga liideti Palivere Taebla vallaga. Nõukogude ajal jaotati Taebla vald Taebla ja Palivere külanõukoguks, iseseisvuse taastamise järel, 1991–2013 oli Palivere taas Taebla valla koosseisus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tuleb tunnistada
2 aastat tagasi

et sooviks näha neid esimesi vappe -lippe ,vaadata kas sobiksid, ja Taebla praeguseid pole tegelikult algusest peale soovinudki

majad
2 aastat tagasi

seal kütteta, aga vald tegeleb jamadega

Nimi kohustuslik
2 aastat tagasi
Reply to  majad

Tõesti, muid probleeme Paliveres ei ole, ainult lipp ja vapp puudu, mida siis rõõmsalt pritsukuuri külge tõmmata.

Siil
2 aastat tagasi

Aga hümni?

kui oli siis oli
2 aastat tagasi

No vot ei mäleta. Kunagi võis ju olla, aga minu mäletamise aegu oli Taeblas Palivere külanõukogu ja Taebla külanõukogu ma ei tea..Asukoht oli Võntküla ja nimetus Palivere külanõukogu, ka Taebla aadressiks. Postiaadressid olid Haapsalu rajoon, Palivere külanõukogu ja Taebla sidejaoskond. Nii oli.

Ats
2 aastat tagasi

Sisutühi kirjutis. OK,konkursi kuulutasite välja ja komisjoni tegite. Tore on,aga mida see lugejale annab? Kus on täpsem info osalemiseks? Millised on tähtajad? On ehk isegi mingi auhind parimale?

annab
2 aastat tagasi

see midagi peale eputamise, otsige oma nokiat parem