Tänahommikuse seisuga on haiglas 586 koroonaviirusega nakatunut

Lääne Elu

info@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay


20. veebruari hommikuse seisuga on haiglas 586 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 302 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 202 ehk 67% on vaktsineerimata ja 100 ehk 32% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 73 uut haigusjuhtu, millest 37 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Viimase 10 päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 42 sümptomaatilist COVID-19 patsienti päevas. Suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest kolm olid vaktsineerimata: 84-aastane naine, 86-aastane naine, 91-aastane naine ja 93-aastane naine.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 6838 testitulemust, millest 4111 osutus positiivseks. Viimase 7 päeva jooksul on 100 000 täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 341,5 vaktsineeritud inimest päevas ja 100 000 vaktsineerimata inimese kohta nakatunud keskmiselt 509,3 vaktsineerimata inimest päevas. Läänemaal tuvastati viimase ööpäeva jooksul 37 nakatunut.

Ööpäeva jooksul manustati 696 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 88. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 425 095 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 62,9%.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaanus
3 kuud tagasi

Huvitav mitu inimest nakarunutest oli ilma ühegi vaktsiinita? Ja kas inimesed enam loomulikku surma ei suregi? Näiteks vanad inimesed.

Hea Okkupant
3 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Peamine müüt on see, et vaktsineeritud ei haigestu või haigestuvad ainult kerges vormis. See on juba ammu hajutatud. Vaktsineeritud haigestuvad ka mis tahes kujul. ja nad nakatavad ka teisi, nagu vaktsineerimata. Surmavad juhtumid võivad siin olla haruldased, kuid need on ka olemas