Väikesed kunstnikud joonistasid tulevikku

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu algkooli 1. lkassi õpilane Isabella Sanchez Rehkalt oma pildiga (parema õla all), mis sai „Väikese kunstniku” konkursil eriauhinna. Foto Malle-Liisa Raigla

Läänemaa koolide kõige pisematele õpilastele mõeldud „Väikese kunstniku” konkursi jaoks panid lapsed paberile koolielu saja aasta pärast.

„Õpetaja ütles meile, et joonistame kooli saja aasta pärast,” ütles Haapsalu algkooli 1. klassi õpilane Isabella Sanchez Rehkalt Lääne Elule. Seitsmeaastasele Isabellale meeldib väga joonistada. Tema töö tulevikukoolist sai „Väikese kunstniku” konkursil eripreemia, ja see on tal elu esimene konkursivõit.

Esimese hooga mõtles tüdruk, et kool saja aasta pärast peab küll üks väga vana maja olema. „Lopergune ja must,” ütles Isabella. Õpetaja selgituse peale, et lapsed ei joonista mitte saja-aastast kooli, vaid tulevikukujutlust, pani tüdruk paberile robotid, kes meeldivad talle peaaegu sama palju kui joonistamine. Miks robotid tulevikus õpetajate töö üle on võtnud, seda tüdruk seletada ei oska. Kes neid tulevikuasju teab. Saada tahab ta arstiks või õpetajaks, sest esialgu on need veel luust ja lihast. Lapsed tulevikukoolis on ikka lapsed, selles osas ei muutu sajandiga midagi. Ja kooli katusel on kass.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments