Koroonaviirusesisaldus reovees on pea kõikjal Eestis väga kõrge

Terviseameti reoveeuuringu tulemused näitavad, et koroonaviiruse hulk reovees on väga suur. Peaaegu kõikides proovivõtupunktides on viirusesisaldus punasel tasemel.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna nõunik Merli Jõemaa tõdes, et viirustase reovees on taaskord pea kõikjal tõusnud. „Võrreldes eelmise nädalaga on tõusnud viirustase Kuressaares, Raplas, Jõgeval, Peetri piirkonnas, Valgas ning Põlvas,“ lisas ta.

Jõemaa sõnul on ainukesed oranžid punktid Jõgeva ja Võru, rohelisi punkte kaardil sel nädalal polnud.

„Üle-eestiline nakatumise tase on kõrge ning haigestumise kasv jätkub, seda kinnitavad ka reovee tulemused,“ märkis Jõemaa. Viimase 14 päeva haigestumus oli keskmiselt 37% võrra kasvutrendis kõikides maakondades. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase punane ehk väga kõrge.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments