Ene Täht unistab Lihulas rohevallast

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavanemal Ene Tähel tuleb uues ametis leida kasutust tühjadele vallamajadele ja viia läbi koolireform. Foto: Andres Hion

Lääneranna vallavanemal Ene Tähel tuleb uues ametis leida kasutust tühjadele vallamajadele ja viia läbi koolireform. Foto: Andres Hion

Lääneranna uus vallavanem Ene Täht tunneb tigude hingeelu paremini kui inimeste oma, elab pakendivabalt ja juurutab vastses ametis rohevalla ideed.

Lääneranna vallavanem Ene Täht, te ei ole kohalik elanik. Te elate Pärnus. Kumb on ilusam, Pärnu või Lihula?

Kumb on ilusam?! Ega siis…

Ilu ei sünni patta panna! Loeb see, kus inimene end hästi tunneb. Mina tunnen end hästi mõlemal pool.

Te peate enne kukke ja koitu ärkama, et 50 km tagant Lihulasse vallamajja õigeks ajaks tööle jõuda.

(Hakkab naerma.) Ärkan pool seitse. See ei ole sugugi vara. Poole kaheksast stardin. Sõidu peale kulub 45 minutit.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jean Pouillette
2 aastat tagasi

Tere hommikust
Olen finantsisik, kes saab teile anda laenu vajaliku summa ja Tingimustega, mis muudavad teie elu lihtsamaks. Soovitan 2000.de 25,000,000 2% intressimääraga. Täname, et võtsite minuga ühendust minu e-posti aadressil: jean954pouillett@gmail.com

Huvitav...
2 aastat tagasi

…minu arust on see vald juba 30 aastast rohevald olnud. Nii roheline, et vähegi Eestis ringi liikunud inimene saab aru, et Lihula ümbruses on ka tõepoolest intellektuaalselt ülimalt madal kapital või siis tõepoolest kohe see “rohe” ja “muinsus” pärsib igasuguse arengu. Päris naljakas on vaadata kuidas kohalikel näpud püsti on, kui jälle miskit ajaloolist hoonet või ala konserveerima hakatakse, või kui kuskil jälle mõnda konna kasvatatakse, mägra peer on maha lindistatud või kui Mandli Mati jälle Pompei juttu kirjutab kuskil või lihtsalt mõni uus kaitseala või muu aktiivust takistav preventsioon heakskiidu saab. Kindlasti on vaja Lihulasse uut koolimaja, sest ehkki… Loe rohkem »

Tähelepanelikum vaataja näeb näpu tõstjaid
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav...

“…aktiivust takistav preventsioon…” Huvitav mõtlemine, arheoloog ja konnakasvataja takistab aktiivsust. Palun kirjuta vallavalitsuse võimekusest, näiteks võrreldes konnakasvataja ja arheoloogiga.

Kuidas...
2 aastat tagasi

…ma kirjutan vallavalitsuse võimekusest, kui ma just olen kirjutanud nende 30 aastat kestnud võimetusest?
Keskkonnaamet ja Muinsuskaitseamet on erakordselt tublid olnud siin maanurgas tõepoolest. See aga ei ole viinud muule kui maanurga konserveerimisele.
Vahest oleks mõistlik ennast viia kurssi asjaoludega, mida kaitsealal või muinsuskaitsealal teha saab, milliste tingimustega jne.

Tähelepanelikum vaataja näeb näpu tõstjaid
2 aastat tagasi
Reply to  Kuidas...

Kujundeid üldistamisel kasutades tuleb olla ettevaatlikum! Varbla sadam-Keskkonnaamet-Lääneranna vald. Lihula minibussijaam- Muinsuskaitseamet-Lääneranna vald. Tehtud.

Vabanda...
2 aastat tagasi

…aga ei see sadam, ega kohutavalt ebaõnnestunud arhitektuuriga bussijaamanikerdis ei kvalifitseeru millekski oluliseks, sotsiaalsed projektid. Ei midagi fundamentaalset. Käebsemust.

Tähelepanelikum vaataja näeb näpu tõstjaid
2 aastat tagasi
Reply to  Vabanda...

Kui seaduseid eirates rajatud objekte nimetada kärbsemustaks, siis võib see peaaegu tühistada kuriteod, ah, tühi-tähi. Sarnane Lihula lasteaia skandaali summutamise katsega. Pättide seas tuleb olla valvas. Kes tavaliselt seadusi süüdistavad?

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav...

Selle gümnaasiumiosa sulgemisega panete küll 180 kraadi märklauast mööda. Enne pannakse kõik teised valla koolid kinni. Juba katsetataksegi vaikselt.

Ära...
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

…muretse Mati, pannakse kõik väiksemad koolid kinni ja takkajärgi ka gümnaasium – vähemalt nende juhtidega.

Niki
2 aastat tagasi

Hakkame ikka ennem Lihula kergliiklusteedest pihta!!!!
Inimesed ei pea sõidutee peal kõndima!

Mida sülg suhu toob...
2 aastat tagasi

Lääneranna Teatajas katsutakse poliitikast hoiduda… “…poliitika püüame lehest eemale hoida” – E. Täht. Kellelegi on edastatud sõnum, et puuduvad teadmised p o l i i t i k a tähendusest. Lollikari lollikarjale. Isegi mitte keskpärane.

Edasi kommunismi!
2 aastat tagasi

Sama on nn rohepöördega, et need aktivistid ise ei ela oma sõnade järgi, vaid silmakirjatsevad täiega.

(rohkem jõudu kirjandusmaastikul!)
2 aastat tagasi

Nüüd pole vaja muretseda, et ametnik ei mõista, et on võimalik prügi tootmata elada. Homme esitan uuesti prügiveost vabastust paluva avalduse, mis aastaid tagasi ja korduvalt on jäänud rahuldamata. Elagu rohevald!

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Elab pakendivabalt ?? Diogenes elas ka väidetavalt tünnis aga kas meie peaks tema eeskuju järgima ?
Järgmine vallavanem valige endale Brüsselist ja ehitage ka kohe lennuväli!
Siis saab kõik hoopis öko !

mare
2 aastat tagasi

Miks vallavanem bussiga tööle ei sõida? Säästaks valla raha ja oleks ise “rohelisem”.

Neil
2 aastat tagasi

unistustel ja fantaasiatel ei tule löppu. Kui nii körge ja tähtsa kohapeal ollakse siis ollakse rahva teener ja unistamise asemel küsitakse hoopis: “Millest unistab Lääneranna vald?” ja asutakse plaane ellu viima.

Unistan
2 aastat tagasi
Reply to  Neil

juba aastakümneid saunast ja ujulast Lihulas. Unistan teeviitadest Lihulas. Kalmistute asukohad on teadmata. Teeviidad elementaarsel tasemel on puudu. Tiit Madissoni kalmu otsimiseks vöid mittekohalikuna tunde Lihulas keerutada, sest seal olevat kogunu kolm kalmistut.

õnnevalem
2 aastat tagasi

Loen:Ilu ei sünni patta panna! Loeb see, kus inimene end hästi tunneb. Mina tunnen end hästi mõlemal pool. Öeldakse, et inimene on õnnelik siis, kui tahab hommikul tööle minna ja õhtul koju tulla, sest tal on hea olla nii ühes kui ka teises kohas. Miks mina sedasi ei oska..mina mõtlen kodus tööle ja tööl kodule. Aga nagu öeldakse on igale küsimusele vastus ja iga vastus on küsitav. Mingi professor jTeichmanni hinnangul oleme töökeskkonna poolest pigem Ida- kui Lääne-Euroopa riikide tasemel. Selle all kannatab ka produktiivsus. «Tammume kui kanad takus ehk oleme iseenda lõksus. Punnitame hirmsasti, aga tulemused on kesised. Üks… Loe rohkem »

Vali Reformierakond
2 aastat tagasi
Reply to  õnnevalem

– sest meie hoolime inimesest! , just hiljuti tõstsime elektri hinda 3X ja gaasi hinda 4X, ka bensiini hinnaga oleme saavutanud rekordid.