Sławomira Borowska-Peterson sai ametlikult raamatukogusõbraks

Avatar

Andra Kirna

andra@le.ee

Slawomira Borowska Peterson

Haapsalu raamatukogu annab täna tänukirja ja meene oma selle aasta raamatukogusõbrale Sławomira Borowska-Petersonile.

Borowska-Peterson on Poola saatkonna avaliku ja kultuuridiplomaatia spetsialist, kelle kaudu on Haapsalu raamatukogu pearaamatukoguhoidja Kersti Branti sõnul Läänemaale jõudnud mitu poola kirjandust ja kultuuri tutvustavat näitust. „Tema korraldab neid asju alati väga suurelt ja efektselt,” ütles Brant.

Brant nimetas näiteks HÕFFi lugemispesa „Stanisław Lem 100”, samuti oli Borowska-Petersoni algatatud Lemi „Robotite muinasjuttude” esitlus, raamatuillustratsioonide näitus ja robotite valmistamise võistlus Haapsalu raudteejaamas.

Varem on Borowska-Peterson korraldanud Haapsallus „Poola 100 Eestis” aasta avamise ja piduliku suursaadiku vastuvõtu ning tema algatusel tuli Haapsallu ka Johann Laidoneri ning Maria Laidoner/Kruszewska elu tutvustav näitus ja Maria Laidoneri kokaraamatu tutvustamine. Möödunud aastate sisse mahuvad ka näitused poola disainist, ajaloolistest poola jõuluehetest ja rahvusliku piparkoogi kaunistamise töötuba.

Borowska-Peterson on ise öelnud, et kui keegi ütleb sõna „Haapsalu”, tuleb kohe pähe seos raamatukoguga ja mõtete purskkaev plahvatab.

Järgmine aasta on Eestis raamatukogude aasta ja juba on Borowska-Peterson tutvustanud oma ideid, kuidas tuleva aasta teemat, Poola kultuuri ja Haapsalu raamatukogu ühendada.

Lääne maakonna raamatukogu valib sõpra kolmandat aastat. Raamatukogusõbra tiitliga tunnustatakse inimesi või organisatsioone, kes on mõjutanud keskraamatukogu arengut, aidanud kaasa raamatukogu hea maine kujundamisele, lugemiskultuuri väärtustamisele ja sidususele kogukonnaga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz