Aas: elektrihinna hüvitist peaks saama kuni 1200 eurot teeniv inimene

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto Urmas Lauri
Majandusminister Taavi Aas. Foto Urmas Lauri

Majandusminister Taavi Aas leidis ERRi saates „Otse uudistemajast”, et elektrihinna hüvitamiseks võiks toetust saada praegusest rohkem inimesi.

Aas sõnas, et kiired meetmed, mis praegu olukorda aitaksid lahendada, on maksude alandamine ja toetuste võimaldamine paljudele inimestele. Pikemas perspektiivis peab ta mõistlikuks kõrge börsihinna kompenseerimist ning näiteks tuumajaama ehitamise arutluse alla võtmist, et suurendada juhitavate energiaallikate hulka.

Praegu saavad energiahindade kompenseerimiseks toetust küsida need leibkonnad, kus ühe pereliikme sissetulek on kuni 673 eurot, kuid Aasa sõnul tuleks piirmäära tõsta.

„Me kindlasti läheme valitsusse ettepanekuga piirmäära tõsta,” kinnitas Aas. Ta täpsustas, et ettepaneku kohaselt võiks toetust saada kõik inimesed, kes teenivad mediaanpalgast ehk ligikaudu 1200 eurost vähem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mats
2 aastat tagasi

valitsusele anda ja EKRE-l on lahendused olemas !!!

AGA
2 aastat tagasi

Kui keegi ei tea, siis hüvitist saab ainult selle osa eest, mille maksid samal kuul rohkem, kui eelmisel aastal. Näit. eelmisel aastal kulus nov. elektrit 20.- eurot ja sel aastal 30.- eurot , siis vahe on 10.- eurot, sellest 80% on 8.- eurot.

Lonni
2 aastat tagasi

Mina ei saa aru,kuidas enamikul inimestel liiga suured elektriarved!? Minul oli 3-toalise krt.novembri arve täitsa tavapärane-20€!Mul on üldteenuse pakett,kus hinnad on normaalsed.Kasutan el.pliiti,boiler töötab öösiti taimeriga,kui on öötariifi aeg.Töötab nõudepesumasin,röster, vajadusel veekeetja,külmik,TV,arvuti ,tuled põlevad siis, kui on vaja,ma ei ole ennast mitte millestki ilma jätnud!Tundub,et paljudel on börsipakett või fikseeritud hind varasemast ajast.Ilmselt on aeg oma pakett ära vahetada,nt.üldteenuse vastu,mina igatahes soovitan soojalt!

Elektrihüvitist
2 aastat tagasi

peaks kindlasti saama Kaja Kallas. Teised vaadaku ise kuis hakkama saavad.

K.s
2 aastat tagasi

Selge ju, et see avaldus suunatud reformierakonna margi järjekordseks täistegemiseks. Ju Aaski teab, et sellega see vargaerakond iialgi ei nõustu…

Majaomanik
2 aastat tagasi

Meie pere hääled Aasale ja keskile.

Reformierakond hoolib
2 aastat tagasi

Lähitulevik on pikad järjekorrad KOV-de uste taga…..tööl käia pole enam aega, vaja toetusi manguda, sest Rohepööre on elu peapeale keeranud. Lollidemaa!

eestlastest
2 aastat tagasi

on saanud kerjused omas riigis

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  eestlastest

Vale puha. Vaatamata viirusele ja hinnatõusule ei ole Eestis kunagi nii hästi elatud. Eraisikute hoiustel vedeleb 10 miljardit!!! kasutamata raha, uute korterite nõudlus ületab ehitusvõimsuse, soojamaareisid on muutunud normiks, autosalongid on tühjaks ostetud… Aga ikkagi osatakse üle võimete elada ja iseenda tekitatud probleemides valitsust süüdistada.

järelikult
2 aastat tagasi

500 eur saav penskar saab topelt hüvitise

tõde
2 aastat tagasi

valitsusel pole ühegi asja kohta mingit plaani…..kui juhtub midagi,hakatakse kukalt kratsima ja midagi suvalist pakkuma. Kedagi nagu ei huvita see riik…kohutavalt kurb on see kõik.

Meid
2 aastat tagasi
Reply to  tõde

eestlasi huvitab meie riik väga