Soomes kadunud kirjatuvid võisid jõuda Läänemaale

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Valgetel tuvidel on jalamärgis kirjaga Fin. Foto: KirsiI Koskinen
Valgetel tuvidel on jalamärgis kirjaga Fin. Foto: KirsiI Koskinen

Lõuna-Soomes harjutuslendu tehes kaduma läinud seitsmest noorest valgest kirjatuvist neli võib olla jõudnud Läänemaale.

Viimati nähti neid nelja merel Hankost Eesti ranniku poole lendamas.

Siikajärvel oma igaõhtust viie kilomeetri pikkust harjutuslendu teinud ja kusagilt kostnud püssipaukudest ehmunud tuvid kadusid juulis. Üks õnnestus üles leida – lind oli lennanud 300 km kaugusele Raumasse.

Ülejäänuid otsib omanik Kirsi Koskinen taga ja on tänulik iga infokillu eest. Tuvid on noored, alla aastased, ja alles õppisid välja. Koskinen pole kindel, kas nad oskavad ise koju tagasi pöörduda.

Tuvid on rõngastatud ja helesinine Fin-kirjaga võru hakkab hästi silma. Kui keegi peaks linde nägema, siis helistagu omanikule tel +358 4 0518 4156 või võtku ühendust Eesti metsloomaühinguga tel 5632 2200 või info@metsloom.ee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz