Läänemaale lisandus 47 koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Läänemaale 47 koroonaviirusega nakatunut. Kokku tegi ööpäeva jooksul koroonatesti 147 läänlast, neist positiivseid teste oli 32 protsenti. Nakatumisnäitaja on Läänemaal 1311.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 8805 testitulemust, millest 1894 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 1154 vaktsineerimata ja 740 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

30. oktoobri hommikuse seisuga on haiglas 542 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 378 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 266 ehk 70% on vaktsineerimata ja 112 ehk 30% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 71 uut haigusjuhtu. Suri 14 koroonaviirusega nakatunud inimest: 57-aastane naine, 67-aastane mees, 69-aastane naine, 71- aastane mees, 74-aastane mees, kaks 74-aastast naist, 82-aastane naine, 83-aastane mees, 88-aastane mees, 88-aastane naine, 91-aastane naine, 92-aastane mees ja 95-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 9868 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 2951. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 43 392 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 57,1%.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei saa aru
2 aastat tagasi

et kui vaktsineeritud inimesed nakatuvad ja põevad haigust samuti kui mittevaktsineeritud, siis kuidas mittevaktsineeritud inimesed on teistele ohtlikud ja vaktsineeritud inimesed ei ole?
Ehk on asi hoopis selles, et vaktsiinide “kõlblik kuni” tähtaeg on kohe kukkumas ja sellepärast püütakse paanika tekitamisega võimalikult palju inimesi nõela otsa saada?
Saatke see vaktsiin puudust kannatavatele riikidele ja elagem siin Maarjamaal ikka üksmeeles ja rahus edasi!

Just
2 aastat tagasi
Reply to  ei saa aru

No see vist ikka kokkuleppe teema, mille Eesti sõlmis who ga ja koheselt see leping ka salastati, oli vist viieks aastaks esialgu? Eks selles leppes on kindlalt määratletud, kui palju elanikkonnast peab minimaalselt ja mis tähtajaks olema süstitud.

Ohoo
2 aastat tagasi

Numbrid on stabiilsed, väike kõikumine on 10 ja 47 vahel, aga järske muutusi pole. See hea märk. Vaktsiinid ja eraldamised vist siiski mõjuvad

Ohoo
2 aastat tagasi
Reply to  Ohoo

No miks miinused, kas ei ole nii või? On ju küll!

Vatt
2 aastat tagasi

Positiivse testi saanutest oli 1154 vaktsineerimata ja 740 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Noh, keegi siin kilkas, et krdi antivakserid ja et vaktsineerimine ainult päästab meid. Numbrid küll seda ei näita. Ikkagi üle 50% nakatunutest on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Ja see pole mitte väike protsent. Nii et vaktsineerige või mitte, aga jätke üksteist rahule. Pole see nii imevaktsiin midagi.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

parandus: tähendab esimese vaktsiinidoosi ja vaktsineerimiskuuri lõpetanud nakatunute hulk on õle 50%

muidumees
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Kuule. Sul on seal üleval vist midagi sassi lälnud. Lase spetsialistil üle kontrollida. Käib kogu aeg üks halamine ja vaksiinide maha tegemine. Aitab juba.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  muidumees

Ei käi ju kogu aeg. Nummereid vaatasin. Numbrid ei valeta ega hala, numbrid on tõde, mis tõde

Georg
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Sul on arvutamisega midagi valesti läinud, ei ole üle 50% lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Pigem ikka 39%.
Ja sealjuures vaktsineeritud inimeste arv ligineb ehk 70%le. Nii et pisut üle 30% vaktsineerimata inimestest andis 60% nakatunuid.
Igaljuhul soovitaks vaktsineerida. Kui aga on veel kahtlused, siis küsida infot, täita muid hoolsusnõudeid ja mitte tegeled rumalustega.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Georg

Jah teil on õigus. Läks natukene sassi 🙂 . Protsent aga siiski liiga kõrge. Kus seda vaktsineerimist saab teha? Ja kui palju see mulle maksma läheb?

Georg
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

COVID-19 vaktsineerimine on tasuta. Kuni 05.novembrini panustavad perearstikeskused palju aega vaktsineerimiseks.
Lisa infot leiad kindlasti juurde vaktsineeri.ee lehelt ja helistades 1247.

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Georg

Tänud! Aga kas see võib mulle ka elu maksma minna? Või tervise?

Kahju...
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Uskumatud hirmud

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Sellega on asi niiviisi, et vati sees kasvanud lapsed, kes on vanemate poolt liiga hoitud, võivad küll suuremas ohus olla kui karastatud põnnid….aga ei usu, et midagi hullu…peaasi, et õige vaktsiini valid. Mitmendas klassis sa vandersell käid? ,oled parema või vasakukäeline?

Vatt
2 aastat tagasi

vasaku

memm
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Nagu kuu pealt alla kukkunud, Iga lapski teab, kus vaktsineerida saab ja et see on TASUTA.

Hmm huvitav kloun
2 aastat tagasi
Reply to  memm

valepuha. Pärsi paljud maksavad selleest om tervisega, ei ole siin ilmas midagi tasuta. Asjatundmatu arvab lihtsalt, et kõik on tasuta.

Vatt
2 aastat tagasi

Vaktsineerimisest tekkinud tervisekahjustused ei saa mingit tähelepanu. Miks?

vanaema
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Uue viiruse puhul, nagu seda on ka covid ei saa ju eeldada ,et imevaktsiin oleks olemas. Suur asi on, et üldse nii ruttu maailm oma tarkused kokku pani ja vaktsiini välja töötas.Ei taha mitte mõeldagi, mis toimuks, kui üldse mingit vaktsiini selle vastu olemas poleks

Just
2 aastat tagasi
Reply to  vanaema

no aga siis palun seda mitte peale suruda. Lihtne ju. Kui pole toimiv teema, siis milleks seda vägisi peale suruda. Te peate enda juttu vist loogiliseks, aga unustate ära olulised asjad selles teemas.