Kahes Läänemaa koolis on koroonakolle

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Koroonaviirusesse haigestumine on Läänemaal kasvamas. Reedel lisandus Läänemaale 17 ja neljapäeval 27 nakatunut.

Neljapäevase seisuga oli terviseameti jälgimisel 106 nakatunut läänlast ehk nii palju haigeid oli lisandunud viimase kümne päeva jooksul.

Terviseameti vaneminspektori Lea Kiisi sõnul on nakatunute seas enim koolilapsi. Tööealistest on nakatunud enamasti koolilaste vanemad. Vähem on nakatunuid eakate hulgas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
52 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
usa
2 aastat tagasi

TERE VAATAJAD TUNNISTI, KUIDAS MA SAIN 300 000 000 USA dollari FINANTSETTEVÕTJA LAENU EELMISEL NÄDALAL E-kiri koheseks vastuseks: drbenjaminfinance@gmail.com Kas vajate ettevõtte asutamiseks või võlgade tasumiseks laenu, {Dr.Benjamin Scarlett Owen} võib teid aidata ka seadusliku laenupakkumisega. Ta on aidanud ka teisi minu kolleege laenurahastamisega. Saate BENJAMIN LOAN FINANCE’i abil oma tühja sularahaautomaadi või krediitkaardi, mis töötab kõigis sularahaautomaatides üle kogu maailma, oma ukselävele. ATM-kaarte saab kasutada sularahaautomaatidest väljavõtmiseks või pühkides, kauplustes ja müügikohtades. nad annavad need kaardid kõigile huvitatud klientidele üle kogu maailma. Kui vajate laenu ilma kulude/stressita, on ta õige laenuandja, kes teie finantsprobleemid ja kriisid täna ära pühib.… Loe rohkem »

Fooliumüts pähe ja vaktsiin sisse
2 aastat tagasi

Ega eestlased teiste vigadest ei õpi, kõik on vaja ise järgi proovida.
rumble.com/vmk1r1-young-hearts-part-iv.html

Jaanus
2 aastat tagasi

Õudne on lugeda seda süstla sõltlaste õigustust siin kommentaariumis. KÕIK mida on teile lubatud, kui süstite, on osutunud valeks. Ei tee see teid immuunseks, ei ole inimesed kergemini haiged ega ei levita vähem. Aga süüdistate neid inimesi, kes ei ole ennast süstinud, kes pole haiged ja kellega te ei puutu üldse kokku.
Varsti hakkate oma autoõnnetustes ka süüdistama neid inimesi kes kuskil teises linnas turvavööd ei kandnud.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Jaanus

Vaktsineeritud inimene põeb haigust kergemalt ja see on fakt, mitte see soust, mida väike kaabu ivermektiinist pajatas!

Kiefer Sutherland
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Sa peadki sellist ila ajama, sest süstla otsa oled sa kukkunud ja tagasiteed sul sellest enam pole. Valetate endale koguaeg näkku, aga tegelt teate ise ka milline solk see vaktsiin on. Ikka jäädakse haigeks ja suurtes puhangutes on just süstla kangelased selles kõiges süüdi. Passi puhul ju neid ei testita. Lastakse südamerahus haigena tervete sekka ja pole ime, et nakatumisnumbrid on suured.
Ongi meie ühiskonnas lõhe sees. Ühed kes on mõtlevad inimesed enne kui midagi teevad. Teised on ajudeta neandertaalid kes teevad seda mida valitsus/riik ütleb. Ja neil jääb õigust ülegi!
Tagasi koopasse ahvid!

Manna Liisa
2 aastat tagasi

Väga inetu kommentaar, kuid – niipalju siis teadmiseks, et kõik need Helmed, Vooglaiud jm. tegelased on ise ju vaktsineeritud ja nad on ka kavalasti ära seletanud, et ei olda vaktsineerimise vastu vaid tahetakse valikuvabadust – vaktsida või mitte.Üritus oli täis demagoogiat – tahetakse vabadust – meil on ju vabadus – ise otsustada, keegi pole seda ära võtnud ju. Aga, et Mart Helme karjus kõnepuldist – maha valitsus ja rahvas kisas kaasa, see oli juba halb. Sellist rahvamassi üles ässitada võinuks milleks iganes, see ei ole nali.

Kiefer Sutherland
2 aastat tagasi
Reply to  Manna Liisa

Karm tõde polegi ilus…et sa teaksid.

Taadu
2 aastat tagasi
Reply to  Manna Liisa

Eilne üritus meenutas 1933 aasta Saksamaad, kui kõik karjusid Heil Hitler, uskumatu, et Tallinnas aastal 2021 röögivad Martin, Martin. Mis järgmiseks, Kristalli öö ja raamatute põletamine……..

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Taadu

Mis sulle sealt saksamaalt siis niiväga meenus. Pigem on see pooleli jäänud esimese wabariigi pidamata võimulahing, kui vabadusvõitlejad põranda alla suruti. See võimuvõitlus ei saanudki lõplikku selgust, sest ennem jõudis teine ilmasõda peale tulla. Aga selgust peab saama, kes me tahame olla ja kui paljud seda tõeliselt tahavad ja kes on niisama vaatavad, mida lääs või ida ütleb tegelased.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Manna Liisa

teie peate seda ässitamiseks, mõni teine ehk ühtseks rahvaks ühinemiseks. Teie loogika järgi peaks laulupidu ka olema hirmus sündmus ju, kus kõik ühisel meelel on.

just
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm huvitav

kle ühtseks ühineja , mine siis ühine nende vaktsineeritud kaabudega ja söö seda hobuste rohtu/tabletti . Kui põdema jääd , siis kasuta hanerasva. Aga ära tule ütlema siin midagi laulupeo kohta . Esine kodus.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  just

Ei tohigi öelda laulupeo kohta või? Kes sina siis oled, et sina võid öelda? Milleks mingit jama tulla kirjutama? Olen põdenud läbi selle viiruse, algul ei saanud arugi, et see oli see millest kõik tänasel päeval räägivad. Aga lõhnataju kadumisel tegin igaks juhuks testi. Umbes nädalaga taastus kõik. Rohkem ei oska öelda hobuste rohtude ega hanerasva kohta. Hanerasv on muidugi tõhus, selle vastu ma ei vaidle.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

fakt on see selles mõttes, et teatud protsent põeb kergemini, aga pole teada, kas nad ilma vaktsiinita oleks raskemalt põdenud. See pole nii ainuõige reegel midagi. Statistiliselt on küll vähenenud surmade arv, aga kas on, sügis alles ju algas, loogiline, et suve lõpp ei näita mitte midagi

just
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

tead, söögi tegemisel võid proovida kas soolaga või ilma aga inimeste eludega mitte. Ja siin tark inimene ei hakka järgmist suve ootama , et mingit statistikat teha. Kui kahtled siis kahtle edasi – sinu valik.

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  just

väga õige suhtumine! Kui kahtled, kahtle edasi – sinu valik. Kiidan! Oleks sellel põikpäisel valitsusel ka selline hoiak, siis elaksime palju paremat ja sõbralikumat elukest.

Maakas
2 aastat tagasi

Olen seda ikka ütelnud ja ütlen veel; see viirus kaob alles siis, kui suurem osa elanikkonnast on selle läbipõdenud või on neil mingisugunegi kokkupuude viirusega olnud ja organism on sellega tutvunud. Fakt on, et läbipõdedes tekib lisaks antikehadele organismi miskit veel, mis takistab uuesti nakatumise eest ja mida vaktsiiniga ei teki. Teatud osa inimestest otseselt haigeks ei jäägi, sest on ka selliseid kes on teatud haiguste suhtes immuunsed. Loodus on nii seadnud, sest vastasel juhul oleks inimene juba ammu väljasurnud, arvestades kõiki neid jubedaid pandeemiaid, mis maailmas ajaloo jooksul olnud on. Tugevamad jäävad. Praeguse koroona puhul saab õnneks väita, et… Loe rohkem »

Kõigile need antikehad
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

lihtsalt ei jää kauaks. On ju näiteid, kui haigestutakse korduvalt, näit 4-5 kuu tagant.

Valetamine
2 aastat tagasi

on kroonilseks haiguseks muutunud Eestis ja mujal…

Lee
2 aastat tagasi

Millistes koolides?

Ei tea
2 aastat tagasi

Kuidas saab olla see nn kolmas laine hullem, kui eelmised? Esimese ajal polnud isegi vaktsiini . Krdi imelik teema. Paanikakütjatel endal pole imelik juba?

Lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Seepärast hullem, et praegu leviv Delta-tüvi on kordades nakkusohtlikum, ega allu ka väga vaktsiinile. Esimese laine ajal kehtis eriolukord, ning piirati ka väljas liikumist. Inimesi aeti isegi bussipeatuses laiali. Kaubanduskeskused, koolid, kinod kõik kinni, kontserdid ja spordiüritused keelatud. See andis lõpuks ka tulemust.

Oehhhh
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

ei allu vaktsiinile, miks siis sunnitakse? Te vaktsiinide süstijad ei taba enam reaalsust ära. Saan aru, et kerge paanika on ja lahendust pole, aga ikkagi. Rahunege krt võtaks maha ükskord juba! Ei oska rahulikult elada enam. Kes süsti ei tee on rumal ja lamemaalane ja mida kõike veel. Mis krdi üksteise süüdistamine see on. Inimesed pole süüdi, vaid viiruse lahti laskja on süüdi. Vaktsiinile ei allu, aga ikka pean vaktsineerima. Ennem lugege ka kui teksti ära saadate.

Lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Oehhhh

Mida enam vaktsineerituid, seda enam hakkab viirus sellele alluma. Vaktsineerimata haigetel on viiruse kogus organismis sedavõrd suur, et see suudab ka kõrvalviibivad vaktsineeritud nakatada.

Oehhhh
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

mida enam vaktsineerituid, seda enam hakkab viirus sellele alluma. Viirus hakkab alluma vaktsiinile, mis vaktsiinile tegelikult ei allu. Päris jaburaks läheb juba. Saan aru küll, mida te üritate öelda, et suur lootus on saada viirusest jagu, kui vaktsineerituid on suurem enamus. Aga see ju tegelikult ei ole nii. Põhjamaades ja mujal riikides, kus vaktsineerimise protsent on üle kaheksakümne, aga nakatunute arv kasvab iga päevaga. Kui haiglate ülekoormusest proovite mainida, siis selle kohta ma ei oska midagi öelda. Kuuldavasti on seal vaktsineeritud inimesed ka juba intensiivis.

On nii,
2 aastat tagasi
Reply to  Oehhhh

et nakatunute arv kasvab, kuid siiski aitab see tunduvalt kergemini läbi põdeda. Seda ongi ju vaja.

No ei mõista
2 aastat tagasi
Reply to  On nii,

see pole ju reegel appikene. Ikka väga väga suur osa põeb seda väga kergelt ka ilma vaktsiinita. Seda nagu ei saagi aru, et kui põen kergemat pidi, siis milleks mulle see süst krt võtaks!?

Tean seda,
2 aastat tagasi
Reply to  No ei mõista

et üks arvestatav osa rahvast, kes on olnud vaktsiini vastased, vaaguvad haiglas elu ja surma vahel. Ka selliseid , kes oma tervises on väga kindlad olnud, aga pääsevad surmast vaevu, kui õnneks läheb. Nende pärast kannatavad ka teised, kes näiteks op järjekorras jne.

N61
2 aastat tagasi
Reply to  Tean seda,

haiglas on põhiosas ikkagi eakad inimesed, miks peavad lapsed, noored ja terved inimesed ennast vaktsineerima, ega see vähenda eakate raskelt haigestumist.

Miks peaksid
2 aastat tagasi
Reply to  N61

seda on selgitatud juba pikka aega ja sadu kordi. Kui siiani ei mõika, milles asi, siis loe neid selgitusi mitu korda päevas või palu mõnda , kes sulle seletaks nii, et sa ükskord aru saad. Loe rohkem pärisuudiseid, mitte kuulujuttude sarnaseid soperdisi.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Tean seda,

Mis krdi kopeeritud lause see on, op järjekorras kannatavad. Kas varem pole olnud op järjekordi? On küll olnud ja on ka edaspidi. Milleks sellist jama toota? Arvestatav osa rahvast? Sada on haiglas, on pooleteise miljoniga mitte arvestatav osa vaid imeväike osake. Millel põhineb see väide, et nad on olnud oma tervises kindlad? Võibolla ei tahtnud vaktsiini võtta sellepärast, et tervis oli niigi nõrk ja ei tahtnud võõrkehadega seda veelgi rohkem nõrgestada. Te ei tea ju nende haiguslugusid ega midagi, niisama lahmite kuuldu põhjal. Nii need külajutud tekivadki.

Närvihaigele Hmm-le
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Ilmselt oled nati närvis.Haiglas juba ammu üle 400. Järjekorrad olid ka enne, kuid nüüd op-id peatatud. Vii end asjaga kurssi ja ära karga! Need, kes oma tervises kindlad olid, on esinenud etv-s ja teavad sinusugusest väga palju rohkem. Vii end kurssi, siis irise edasi!

Teadja
2 aastat tagasi

Vältimatuid operatsioone ei ole edasi lükatud covid viiruseosakonna tõttu. See on puhas jama. Nii pole seda kuskil öeldud! Viige end kurssi ise ka!

Lugege
2 aastat tagasi
Reply to  Teadja

värsket uudist ERR ist. Starkopf:” kui ravi vajaks vaid vaktsieeritud, oleks olukord rutiinne” See oleks hea lugeda vakt vastastele. Kes pisutki mõtleb, saab targemaks. Kes ei suuda mõelda, neist kahju.

Mina
2 aastat tagasi
Reply to  Teadja

ei leia, et keegi oleks kirjutanud” vältimatuid operatsioone”. Sa oled mitteteadja rohkem.

Mitte midagi
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

siin jutus pole tõsi. Isegi Eesti riigi rahvaarvu sa ei tea. Arvestatav osa tähendab siin midagi muud, millest vaevalt mõikad.

!!!
2 aastat tagasi
Reply to  No ei mõista

Aga hakake siis juba põdema! Mida veel ootate? Miks venitate seda agooniat? Ja paluge, et põete kergemalt, sest kui juhtub vastupidi, vajate “meditsiinimaffia”(“Martin Helme”) abi. Ja siis manustatakse teie organismi oi-oi,millises koguses mürke(sest NB! Iga ravim on mürk).

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  !!!

Miks peab midagi põdema jääb arusaamatuks.

Üks põhjus
2 aastat tagasi
Reply to  Oehhhh

on see, et nii põhjamaades, kui mujal maailmas arvatakse, et kui olen vaktsineeritud, siis võin liikuda nii vabalt, kui tahan ja kellega tahan. Selline käitumine pole õige. Ettevaatlik tasub igal juhul olla, vaktsineerimine ei anna ju täit kaitset. Praegu on viirusekandjad mõlemad pooled, kuid süstisaanutel on haigusega võitlemine kergem. Nii räägivad arstid ja selle ala asjatundjad üle maailma.

Kolmas lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Täpselt nagu Iisraelis, Singapuris ja muudes täisvaktsineeritud maades? 🙂

Kiefer Sutherland
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Ise ka aru saad mida kirjutad! Imbekas

Ohkijale
2 aastat tagasi
Reply to  Oehhhh

Ja mis on tõhusam vaktsiinist? Oskad pakkuda? Tule teadlastele appi siis, kui tead neist oaremini.

Oehhhh
2 aastat tagasi
Reply to  Ohkijale

Muidugi oskan pakkuda, niisama ei kirjuta ju. Ei pea teadlane olema. Mida siia puutub teadus? Kas te oletegi juba sõltlane, et ei oska enam mõelda, kui esimese häda korral kohe ravimite kallale jooksete? Sellist inimest ongi vaja kasumi kasvatamisele. Püsi kodus inimene, kui tunned end haiglaselt ja seda sa tunned kindlasti ning siis sa ei levita ka ju. Loogiline, aga millegipärast ei tehta nii. Minnakse veel õiglust täis, et mina olen vaktsineeritud, mina ei pea kodus passima ja maski ei pea kandma jms. Mis te arvate, mida selline käitumine lähitulevikus kaasa toob?

to oehh
2 aastat tagasi
Reply to  Oehhhh

et kodus püsimine ongi see, mis meid aitab või? Viirus võib ka kergemalt kulgeda, et ise ei saa arugi. Ja tegelikul pole võimalik iga väiksema nohuga kodus püsida. See ei toimi, sest kõik inimesed ei hakka ja mõnel pole ka võimalust kodus püsida. Peale vaktsiini pole meil küll paremaid lahendusi.

Oehhhh
2 aastat tagasi
Reply to  to oehh

Pole võimalik haigena kodus püsida. Päris jabur väide. Haigena peadki kodus olema krt võtaks! Mida te kirjutate? Ja arvate, et vaktsiini saanud võivad haigena ringi jõlkuda? Selline on lahendus? Ja ma Kirjutasingi ju, et kõik ei tee nii, muidu selline lahendus on ju kõige tõhusam, oled haige , nohune, köhane jääd koju. Kogu müstiline valem. See vähendaks nakatumiste edasikandumist märkimisväärselt.

Oehhhh
2 aastat tagasi
Reply to  to oehh

Peaksite aru saama, et praegusel ajal on ka väike nohu võimalik ohumärk.

Teine lugeja
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Ära muretse, tuleb Bill Gates oma Gamma-tüviga ja see on veel kordades ohtlikum!

Mai
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Lasteaiad olid samuti kinni.

Tüvi
2 aastat tagasi
Reply to  Lugeja

Gamma tüvi pidi veel hullem olema

Vbn
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Delta tüvi+ sügis+avatud koolid

Noo
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Ahsoo, nüüd on koolid süüdi. :))))

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Viirus muundub näiteks!