Haapsalus jääb kõik vanaviisi

Kuigi Haapsalus sai linnapea Urmas Suklese nimekiri HaRi volikogus enamuse, plaanib Sukles jätkata koostööd Keskerakonnaga.

„Koostöö on olnud hea. Meie võit tugineb neli aastat toiminud ilusale koostööle,” ütles Sukles.

HaRil ja Keskerakonnal on sel juhul Haapsalu 25-liikmelises volikogus 20 kohta. Valimistel sai HaRi 53 protsenti valijate häältest, mis tagab neile volikogus 15 kohta. Seda on kolme koha võrra rohkem, kui saadi 2017. aasta valimistel. Keskerakonda toetas 20,2 protsenti Haapsalu valijatest, mis tagab erakonnale volikogus viis kohta. Seda on sama palju kui seni.

„Supp on soe alles,” ütles Sukles. Sellegipoolest ütles ta, et senine Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid väärib oma kohta. Samuti näeb Sukles, et jätkata võiksid senised aselinnapead. Oma nimekirjaga on ta juba arutanud ning senised aselinnapead Tõnu Parbus ja Kaja Rootare on nõus jätkama. „Innar Mäesalu ja Helen Rammu on head tööd teinud,” lisas Sukles. Ta täpsustas, et konkreetsed nimed, keda Keskerakond aselinnapeadena näha tahab, jäävad siiski erakonna otsustada.

Seda, et senine koostöö jätkub, arvas ka Keskerakonna Läänemaa piirkonna juht Jaanus Karilaid. „Oleme 12 aastat partnerid olnud. Koostöö on hea ja linn arenenud,” ütles ta. Karilaiu sõnul on aga veel vara öelda, kas aselinnapeadena jätkavad samad inimesed või mitte.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kilu
2 aastat tagasi

Nukker seis. Vaja on hädasti uut elamisviisi, aga vindutakse vanamoodi edasi ja keeratakse asjad veel rohkem kihva enne, kui kolinaga kokku kukub. Kokku kukub nagunii, sest praegune elukeskkonda hävitav ja tehislikuks muutev eluviis ei ole jätkusuutlik.

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Lugupeetud ,,valija´´ mine lehele valimised.ee ja näed kõiki tulemusi.

Valija
2 aastat tagasi

Ajalehes peaks olema kajastatud kandidaatide nimekiri,kes kui palju hääli sai,seda tahaksid valijad teada,sest tundub,et volikokku said ka need inimesed,kellel oli hääli üsna vähe,aga oli mingisugune eelis nimekiri või järjestus,keda partei etteotsa seadis,nagu omal ajal Maire Aunaste,kellel oli koht riigikogus garanteeritud,kuigi hääli oli vähe. Siim Saareväljal ainult 149 häält,arvan, et nii mõnedki said rohkem,aga ei tea ju.

Robi
2 aastat tagasi

Sukles võib si..a keerata nii palju kui saab aga rahvas valib ta pimesi tagasi. See on nagu Savisaar kes jalad ees poliitikast minema kantakse

Tont
2 aastat tagasi
Reply to  Robi

Valimised on tõe kriteerium ja lõpp hea,kõik hea.Hr.Sukles on oma ametis hästi hakkama saanud ning tema ajal on Haapsalus hea,nagu ütleb õigesti ka linna tunnuslause. Küll aga võiks näiteks suure silla juurde ühe tugeva tamme istutada,kuhu robi-taolised end riputada saaks…

Arts
2 aastat tagasi
Reply to  Tont

kui valimised oleks tõe kriteerium siis nõukogude kord kestaks meil edasi

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Tont

Haapsalus on hea jah, kui saaks aga kasvavale kuritegevusele ka kuidagi natukenegi piiri panna, siis oleks ehk tõesti hea, seni…hmm ei tea, ona ka paremaid paiku kindlasti ja turvalisemaid, kus ust majha ei joosta päise päeva ajal, või kaubanduskeskuses röövkallaletungi ei korraldataks.

ja et
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

purjus inimesi maha ei lasta

Eduard
2 aastat tagasi
Reply to  Robi

Savisaart ei kanta kunagi jalad ees poliitikast minema.
Vaid jalg ees. Oleme ikka täpsed.

Pook
2 aastat tagasi
Reply to  Eduard

Oemegi täpsed ja nimelt keskmist kolmandat jalga pole temalt keegi eemaldanud.

Covid
2 aastat tagasi

Selleks ,et saaksid olla aselinnapea,peab olema ette näidata häältearv! See on esimene kriteerium.

linnavalitsus
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

peaks nüüd tõesti valimistel kandideerinud ja linnaametites töötavad ametnikud, kes kogu suure Haapsalu valimisringkonna peale said näpuotsaga hääli , rahva usaldamatuse tõttu neisse, nad lahti laskma, mitte laskma neil edasi vegeteerida oma soojatel kohtadel ja nõukogudes, nagu endine ridala kingasaanu ja kahtlased korruptandid. rahvas väljendas selgelt , et nad ei usalda neid.

Kapo
2 aastat tagasi
Reply to  linnavalitsus

Ohoh, linnavalitsuses lausa korruptandid tööl? Sa peaks selle infoga ikka organite poole pöörduma sel juhul.
Haapsalus pole olnud ühtegi korruptsiooniga seotud kahtlustustki kunagi muideks

jah
2 aastat tagasi
Reply to  linnavalitsus

Paraku ametniku ametikoht ei ole poliitiliselt valitav. Ja igal vallandamisel peab olema korralik alus. Ja päris kindlasti ei tohi ametniku kohta siduda valimistega. Kui iga arvamuse peale inimesi lahti laskma hakata, siis oleks suurem osa inimesi pidevalt ilma tööta.
P.S.- kui Sukles endale lilla lataka otsa ette värviks, siis oleks täitsa Gorba, mis Gorba.

seal
2 aastat tagasi
Reply to  jah

ainult poliitilised ametikohad ongi naljavend, vaata , kes kus parteis elutseb, toiduahel käib piki parteilist või sugulist liini, konkursid on moepärast

jah
2 aastat tagasi
Reply to  seal

paljugi mis, kui on kehtiv tööleping, siis palju õnne ametniku asendamisega. Odavalt seda sõbrale ei sokuta.

ametnikel
2 aastat tagasi
Reply to  linnavalitsus

trepikoja täis hääli ja seda suure linna valimistel, võtab tõsiseks

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Covid

No selle peale öeldakse, et juhina panen meeskonna kokku, aga paraku see ei ole mingi tehas ja rahvas on selgelt näidanud, keda näha ei soovita nendes ametites. Mandaati ei antud ju. Millegipärast jäetakse see tähelepanuta. Juba kahetsen natuke, et harjale hääled meilt läksid.