Lõhmus sõlmis koalitsiooni EKRE ja Reformierakonnaga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Valimisliidu Tugevad Kogukonnad juht Mikk Lõhmus valimisdebatil. Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula valda hakkab valitsema endise vallavanema Mikk Lõhmuse valimisliidu Tugevad Kogukonnad, EKRE ja Reformierakonna kolmikliit.

Kokkulepe sündis esmaspäeval päev otsa peetud läbirääkimistel Martna osavallamajas, mistõttu jäid Lääne-Nigula Reformierakonna esinumber Jaanus Ratas ja EKRE esinumber Hardi Rehkalt eile Lääne Elule tabamatuks.

„Koalitsiooni eelkokkulepe on sõlmitud,” kinnitas Lõhmus täna hommikul Lääne Elule. „Oleme otsustanud sõlmida koalitsiooni EKRE ja Reformierakonnaga.”

Eile lepiti kokku volikogu esimehe koht – selle saab Lõhmus. Esialgu pole kokku lepitud, kes saab vallavanemaks. „Üks võimalus on korraldada konkurss,” ütles Lõhmus.

Uuel võimuliidul on Lääne-Nigula 25-liikmelises volikogus 16 kohtal (EKRE-l viis, Reformierakonnal neli ja Lõhmuse valimisliidul seitse.)

EKRE tegi valimistel Lõhmuse valimisliidu järel teise tulemuse, neid toetab 20 protsenti valijaid. Reformierakonda toetab Lääne-Nigulas 16,6 ja Lõhmuse valimisliitu 29,6 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
2 aastat tagasi

Ärge muretsege kullakesed. Tori vallas sai tööpõlgurist napakas Hillar Kohv 58 häält. Käib vilgas analüüs, kes kohaliku hooldekodu elanikest jättis talle hääle andmata.

Räägitakse, et Lõhmusel olla vähemalt normintellekt.

kotis
2 aastat tagasi

Otsus tuli nii ,et ref peaks olema valitsuses nagu pea,rahvas soovib aga ekret –seega hundid söönud ja lambad terved?
Arvestamata jäi,et hoopis sotsid viinuks edule ,et kõik söönud jms.Kes võis ette teada?Kaljurand ehk,kes saadikuna Euroopas,oleks varasid koju toimetanud,ta on hea diplomaat.Presidendikohast jäi ilma,aga nüüd omakorda oleme kõik siin samas nadis seisus,mis varemgi. Arukust jätkus Hiiumaa,Võrumaa ja Viljandi peale,teised jäid kotipoisteks.

einoh
2 aastat tagasi

Kas see ref.ikka võitis ja kuidas,see on küsimus.Samuti keski kohta.Huvitavam küsimus veel ,mida iga indiviid vallavalitsuses oma vastutusel ise teeb ja mil moel aus olla suudab.
Kas e-hääled on kontrollitavad tagantjärgi??Töeliselt?

Onu Heino
2 aastat tagasi

Läbipõlenud vallavanem on nüüd mitteläbipõlenud volikogu esimees?Johhaidii

mõtlik
2 aastat tagasi

Tüüpilne Lõhmuse suuvoodri Kaie Ilvese artikkel, Mikk “minu Lääne-Nigula” Lõhmus tegi seda, tegi teist. Kas teised osapooled ka asja kinnitavad? Äkki toimuvad arutelud vms? Sellised küsimused ajakirjanikulaadse pähe ei jõua, sest Mikk ütles ju.
Lõhmuse valimisprogramm sisaldas vaid asju, mida nagunii KOV peab tegema, lisandus see “peenhäälestus”, ehk volikogu esimehe koha haaramine.

Tõsi
2 aastat tagasi

Parim koalitsioon mida saab teha, asjalikud inimesed, suurim piirkondade kaasatus, selge suund arenguks. Edu ja vastupidamist, las koerad hauguvad!

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Tõsi

Keda sa koeraks nimetad ülbik?

Riina
2 aastat tagasi

Kapmanil on plaan töötajad lahti lasta, koole sulgeda. Hoidke Kampmann sellest pudrupotist võimalikut kaugel.

Mõtlik
2 aastat tagasi

Mida toob see peenhäälestus kaasa Nõvale.

nooh
2 aastat tagasi
Reply to  Mõtlik

Nõvale toob see kaubanduskeskused, raudtee, riigigümnaasiumi, tselluloosi tehase, loomelinnaku, kruiisilaevad- kõik, mida inimesel õnneks vaja on.

Just
2 aastat tagasi
Reply to  nooh

ära unusta, et pidi tulema ju narkomaanide taasteravikeskus. Enne valimisi vaikiti maha, suurelt oli ainult kirjas raudtee. Eks nüüd siis näis, raudtee silt jääb järgmisi valimisi ootama.

hehh
2 aastat tagasi
Reply to  nooh

metrood tahaks hoopis ja rahvusvahelist lennujaama 🙂

Raul
2 aastat tagasi

Refil on täna üks jutt ja homme teine, nagu neil parasjagu kasulikum on. Lõhmus laseb allavett kõik endised sõbrad, kellest enam kasu ei ole. Nii et sobivad küll.

Huviline
2 aastat tagasi

Valimistel välistas reform koostöö Mikuga. Ma valisin ju seda lubadust. Hr. Topper sinu lubadus.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Huviline

Ma ei mõista milleks peaks tänasel päeval veel reformierak. valima!? Ei saa siis ükskord seda asja korda, et ei vali? Kohutav oli vaadata, kuidas kõik üle Eesti ikka peaaegu vanaviisi valitud sai. Eestlane paistab ikka jube pika mõtlemisega olevat.

Jaan
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Ei ole pika mõtlemisega, see oli rehvormi uinutamine.Järgmised riigikogu valimised alles näitavad mis reformist saab.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Nojah, seda ka. Lihtsalt suur pettumus oli vaadata valimistulemusi, kuidas paljud tuima näoga reffi ikka valivad.

Järelikult
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

ei saa elust ja ümbritsevast aru.

einoh
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

vastupidi- tõeline rõõm oli vaadata valimistulemusi- uskumatu, kui suur hulk ei valinud ühegi erakonna poolt! See tegi küll südame soojaks.
Suurem osa inimesi ikkagi ei lähe selle imala parteipropakanda õnge.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  einoh

valimised pole naljategemise koht! Iga hääl loeb ja minna valimistele, et ah ma ei tea mida ma siin üldse teen, küsin sõbranna käest, siis ei saagi me soovitud muutusi.

Üks Maali metsast
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Erakonnas on inimesed ,kes elu korraldavad.Arvestati paljus ka juba tehtud tegemisi ja lootus , et asjad hakkavad ikka paranema , mitte hullemaks minema. Erakonda pole keegi valinud.

Nojah
2 aastat tagasi

see ka õige jah, kui on teadja valija

jajaa
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

teaks ainult mõnda sellist erakonda, kes meile õnne ja ilusa elu tooks… Ainuke, mis pähe tuleb on EKP. Kui nemad valitsesid, siis ei olnud kunagi mingit vaidlemist ja jagamist- kõik oli ausalt paigas.
Sel ajal oli kõik ilus- Bakuu oli meie, tuumarelv oli meil olemas, kõigil oli töölkäimiskohustus ja poissmeestel lastetusmaks. Ühe lehmaga sai üles ehitada maja, osta auto, lapsed koolitatud- tahaks jälle midagi sellist!

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Teile Reformi vastastele, te ei tea mida te räägite. 5 aastat Jüri Ratase valitsust näitas väga selgesti, et Reform on Eestile siiski parim valik meeldib see meile või mitte.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

kuule lahmija, sa ise pimesi lihtsalt usud seda kunagist head refi erakonda versus savisaar. Ajad on muutunud, ära aja jama, parem vii end kurssi mis tegelikult toimub!

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Minuarust see ref nüüd küll parim valik ei ole. Milles see väljendub õldse, see parim valik Eestile. Reklaamid hakkasid kummitama peas või? Ära usu kõike möla, mis pildikastist tuleb!

Toomas
2 aastat tagasi
Reply to  Huviline

Ei leidnud üheski valimiste materjalis sellist lubadust.