Hooldekodude elanikud on saanud kolmanda koroonavaktsiini doosi

TÜ Haapsalu Perearst õde Koidu Laanemets vaktsineerib praegu peamiselt gripi vastu. Foto: Malle-Liisa Raigla

TÜ Haapsalu Perearst õde Koidu Laanemets vaktsineerib praegu peamiselt gripi vastu. Foto: Malle-Liisa Raigla

Sellest nädalast saavad üle 65aastased ja riskirühmaga töötavad inimesed Covid-19 vaktsiini tõhustusdoose nii perearstikeskustes kui ka vaktsineerimispunktides.

„Uuringud on näidanud, et aja jooksul nii vaktsineerimise kui ka läbipõdemise teel saadud immuunsus nõrgeneb, eakatel rohkem ja kiiremini kui alla 65aastastel. Seetõttu soovitame kõigil eakatel, kes on vähemalt 65aastased ja kellel on esmasest vaktsineerimiskuurist praeguseks möödas enam kui kuus kuud, teha COVID-19 vaktsiini tõhustusdoos,“ ütles immunoprofülaktika ekspertkomisjoni liige professor Irja Lutsar.

Haapsalus on seni kolmanda doosi saanud vaid hooldekodu elanikud. „Sel nädalal vaktsineerisime hooldekodu elanikke, kes on kõige haavatavamad,” ütles Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmets.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
roosamanna
2 aastat tagasi

lasi valitsusel eraldada hooldekodudele üle 800 milj. eur. palju sealt sm. nilsoni tasku kukubvõib arvata

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  roosamanna

niisama laimata ei tohiks ju, peaksid ära tõestama, kas ikka kukub midagi. Muidu on tühi laim ja see on meie demokraatlikus riigis valikuliselt karistatav

Hea Okkupant
2 aastat tagasi
Reply to  roosamanna

Aga venemaal Rostovi oblastis seas vaktsineeritud inimesi mängisid loteriga kottid kartulit.
Õppige, kuidas on õigesti motiveerida inimesi

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Juba kaks aastat tantsib karrambaviiiiirus, mina näiteks naeran, kuidas rahvas kardab. Mind see ei puutu üldse, tehke kas või 22 korda endale vaktsinid nii kaua kui surete. keemilise mürgituse, edu kaasa. Need, kes ei ole kvaktsineeritus – see on terved inimesed, kellele pole vaja mingit ohtlik keemia.
Peaminister aga hakkab jahtima tervete inimestega : see on ju absurdne..)) Maskid, kvaktsiinid, hinnade tõus, täielik sõltuvus brüsselist.. tulevad mõtted : a kas meile on üldse vaja selline valitsus?
Ainult jutuvadin, hirmutamine ja teated hinnatõusu..!

Dilaila
2 aastat tagasi

Mitte ainult hooldekodi elanikud,Neuroloogias said mõned töötajad ka.

Eesliin ikka.
2 aastat tagasi
Reply to  Dilaila

Ootan ka pikisilmi.

Nelly
2 aastat tagasi

Miks siis ikkagi sureb nii palju vanureid corinasse? Juba kolmandad doosidki tehtud üle 65 aastastele ja ikka surevad coronasse??

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Nelly

igasugused rohud ka veel vaktsiinile lisaks, mõtle mismoodi peab organism, kes pole enam kõige noorem ja tugevam kõikide nende mürkide väljutamisega hakkama saama ja siis veel viiruste eest ka suutma kaitsta. Nii juhtubki. Tablett on ju tegelikult ka üks probleemidest organismile, mitte ainult valu leevendaja.

Maakas
2 aastat tagasi
Reply to  Nelly

Viirustel on erinevad omadused tugevamalt rünnata ja lausa hävitada mingi kindel sihtgrupp. Näiteks võttis hispaania gripp elu just täiskasvanud noortelt, kahjuks ka lastelt, aga jättes alles keskealised ning vanemad inimesed. Praegune koroona ründab eriti raevukalt aga vanemaid, 60+ inimesi, samas lapsed ja noored põevad seda väga kergelt. Miks see nii on, seda ei oska ka teadlased seletada. Alles oli telekas üks dokumentaal viiruste levikust. Huvitav fakt oli, et valdavalt saavad suured viiruste epideemiad alguse kas Hiinast või Aafrikast, kus inimeste ja metsloomade omavaheline kokkupuude on väga suur. Enamus viiruseid kanduvad inimesele metsloomadelt ja lindudelt. Sealt tuli ka hoiatus, et riigid… Loe rohkem »

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

just just, loomadelt ja lindudelt tuleb inimesele surmav viirus. Kui see nii oleks päriselt, siis inimene tapaks sellised loomad või linnud koheselt ära. Pakun välja, et palju surmakatke on inimloodud. Seda viimast uuritakse siiamaani, aga ei jõuta kuidagi jälile, jälg on jahtunud ütleme nii, aga selge on ju kõigile see, et nahkhiiri selles pandeemias süüdistada oleks naeruväärne.

To hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Kus sina ometi elanud oled? Kõik koolis käinud inimesed teavad, et näiteks muhkkatk sai alguse laevarottide kirpudest. Marutaud nahkhiirtelt, sest nad ise on selle suhtes immuunsed ja saavad lahkelt jagada. Malaaria pärineb sääskedelt jne jne. Praeguse koroona kohta puudub selgus, kust see täpselt pärineb; kas loomalt või laborist, aga fakt on, et algne peremees on ikkagi loom.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  To hmm huvitav

just täpselt, koolis õpetati, kuidas lenin ja stalin olid head ja hoolivad. Lääne kapitalism väga halb asi. Et maa on ümmargune jne jne. Teid on kerge mõjutada infoga nagu näha.

To hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm huvitav

Ei tea, mis põnevad laborid nt 15-17 sajandil küll olid? Mittemillestki üritati kulda küll teha, aga viirustest ja nende levimisest teati selleks, et neid toota, liiga vähe. Pandeemiaid oli aga küll ja veel. Kas sa seda ikka usud, et 2+2=4? Seda õpetati samuti koolis.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  To hmm huvitav

Kas keegi kirjutas keskajast või? Ise mõtlesid välja ja siis hakkab kütma teemat üles. Õpi tekstist aru saama inimene! Algklassides jah õpetati, et kaks pluss kaks peab neli olema, sest nii noortele ei tahetud asja keeruliseks teha. Ma ei tea palju kalsse sa läbinud oled muidugi, ei saa pahaks panna, aga kui sa natukene siin targutamise asemel uuriksid, et alati teatud tingimustel see vastus ei pruugi olla neli, siis saaksid natukene jälle targemaks. Võib olla

Olemas
2 aastat tagasi
Reply to  Nelly

30% sellest vanuserühmast endiselt täiesti süstimata ju

oeh
2 aastat tagasi
Reply to  Nelly

vanad inimesed ikka ju surevad, selline on paraku elu.
Ega nad seepärast kõik ko-sse sure, nad olid lihtsalt k-positiivsed