Läänemaale lisandus 17 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 91 läänlase koroonaviiruse teste, millest 17 ehk 18,68% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 6919 testitulemust, millest 1060 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 678 vaktsineerimata ja 382 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 509. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 104 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 950,36, madalaim on näit Hiiumaal (247) ja kõrgeim Põlvamaal (1595).

Hommikuse seisuga vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 263 inimest. Kokku on haiglas 342 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 215 ehk 62,9% ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 127 ehk 37,1%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 55 uut haigusjuhtu. Suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest, kõik olid vaktsineerimata: 46-aastane mees, 56-aastane mees, 80-aastane mees, 84-aastane mees ja 93-aastane mees.

Ööpäeva jooksul manustati 1698 vaktsiinidoosi, kokku on manustatud 1 394 281 doosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,8%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Artur Kasekohti
2 aastat tagasi

Ikkagi mina ei julge ennast vaktsineerida. Räägitakse, et viie aasta pärast kasvavad naha peale soomused, nagu kaladel vist sain nii aru. Kes tahaks sellist jama omale?

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

pärast 5 aastat, oled sa tõenäoliselt sured pärast sellist vaktsineerimine, kui sa oled nüüd pensionär.
Ma ei mõista mõte – miks mind, terve inimese ,panevad teha teste, teha vaktsineeritmine koos riskiks oma elu tulevikus, ähvardavad?
Ma ei lähe teha teste kohtasse, kud mind kindlasti nakkatavad need, kellele on kasulik müüa vaktsiini ja maski. Ja minu kannatlikkust hakkab lõppu tulla, ma olen inimene või koer lõppude lõppuks?

Nelly
2 aastat tagasi

Mis, kus möllab viirus läänemaal?

Linlane
2 aastat tagasi

Kiiresti tuleb piirangud kehtestada, olgugi, et need paljudele ei meeldi, ikka parem kui inimesed nii massiliselt haigestuvad, nii vaksineeritud kui vaksineerimata,

Päris arst
2 aastat tagasi

Kui te nii aktiivselt ei süstiks, oleks haigus juba ajalugu!

Ei tea jh
2 aastat tagasi
Reply to  Päris arst

Kui testimas ei käiks, poleks seda viirust olemaski.

taat
2 aastat tagasi

parem pool

menu
2 aastat tagasi

Eesti on jõudmas Lätile samale reale!
Mõistus tule tagasi! Kõik vaktsineerima!

Jelena
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Oled sa ikka kindel, et nakatunute seas ei ole juba 2 doosi saanud vaktsineeritud või siis neidki, kes saanud ühe doosi? Või kasvõi läbipõdenuid…. Vaktsiin ei päästa siin nakatumise eest.

AVS
2 aastat tagasi
Reply to  Jelena

Nakatumine polegi teab mis probleem, kui on tugev organism. Haiglate ummistamine on peamine probleem.

Misasi
2 aastat tagasi
Reply to  AVS

Noo see on juba ju kolmas laine, kui ma ei eksi, peaks nagu selleks puhuks valmidus olema, aga ikka käib see vana nutulaul, et operatsioone peab edasi lükkama jne. Miks pole jõutud krt teha, terve aasta oli aega. Tõmmanud mingi telkhaigla püsti ja vabatahtlikuid on meil küll ja küll. See valitsus armastab ju mujalt ka sisse vedada, nii et isikkooseisus pole muret. Ma ütleks sellepeale, et saamatud. Või loodeti tõsimeeli, et viirus kaob kuskile piuhhti lihtsalt minema või? Valitsuses eeldan peaks ikka üle keskmise targad olema ju, nüüd võtab kahtlema juba

Tjah
2 aastat tagasi
Reply to  Misasi

Eeldan, et ise oled juba käinud end koroonaosakonda vabatahtlikuks pakkumas, et operatsiooniõed saaksid keskenduda oma igapäevatööle. Kui mitte, siis pole mõtet valitsuse kallal klähvida. Kui ikka rahvas on valdavalt juhm, arenemisvõimetu, põikpäine ja süüdimatult egoistlik, pole valitsusel tolle lumpeniga midagi peale hakata.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Tjah

No aga siis ei peaks niiväga valitsusse trügima ju, kui ei saa nende teie poolt nimetatud juhmade ja arenemisvõietute põikpeadega hakkama. Valitsusse peab minema ikka see, kes saab oma rahvaga hakkama. See keda need põikpead kuulavad. Tean vist isegi ühte sellist erakonda.

protsent
2 aastat tagasi
Reply to  Jelena

Jelena, kui te uudiseid tähelepanelikult loeksite, siis teaksite, et seda pole maha salatudki, et haigestuvad ka vaktsineeritud. Isegi haiglasse sattunute hulgas on vaktsineerituid. Enamus küll asümptomaatilised ja haiglaravi põhjuseks mõni muu tõbi. Aga vaktsiin viib siiski raskete juhtumite arvu alla ehk et kannatama ei pea need inimesed, kes peavad minema südameoperatsioonile või mõnele muule plaanilisele ravile. Neid ei ole võimalik enam varsti vastu võtta. Õigemini juba piirataksegi.

Pss
2 aastat tagasi
Reply to  protsent

Ja mismoodi teie arust siis covid haigeid haiglas ravitakse, et lausa südameoperatsioonid jäetakse ära? Lihtsalt mainin, et covidile ravi puudub veel ehk siis seda ei saa ravida, nii et teie jutt on ajuvaba ja üritate oma propaganda tekstiga ullikesi mõjutada. Mis teie sellest kasu aga saate jääb praegu selgusetuks.

protsent
2 aastat tagasi
Reply to  Pss

Hea Pss, olen igapäevaselt kirurgiakliiniku operatsiooniõde. Sisemiste ümberkorralduste tulemusel on meie osakonna õdedest juba 8 inimest suunatud tööle kliiniku koroonaosakonda. Seega pole enam operatsioonidel piisavalt õdesid, et kirurgidel oleks võimalik kõik plaanipärased operatsioonid läbi viia. Sellele tuginedes ka oma kommentaari postitasin. Mind ajuvabaks nimetada on Teie vabadus. Mina inimestele selliseid hinnanguid ei anna. Ühtlasi vabandan kui Teid kuidagi isiklikult riivasin. See ei olnud minu kavatsus.

Pss
2 aastat tagasi
Reply to  protsent

Mida sa vabandad. Ma arvan, et see on küll haigla töökorrakduse viga, kui peab olulised operatsioonid edasi lükkama. See küll covid patsientide süü pole. Tundub selline propaganda moodi tekst ikkagi.minuarust. Oleksin nagu sarnast juba kuskilt mujalt lugenud.

Nimi kohustuslik
2 aastat tagasi
Reply to  protsent

Niipalju,kui mäletan,siis riigisüsteem eraldab eelarvest summasid vastavalt statistika protsentidest-ehk meditsiinisüsteem timmib oma väärtust üles,ja kui nad midagi soovitut on saavutanud kaovad ka piirangud…

Toivo
2 aastat tagasi
Reply to  menu

menul küll mõistust ei ole!
sa oled vist süstitud 🤣

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Vaktsineerima!!!??? Ega see viirust maailmast ära ei aja.

Tolvan
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Lugesin täna just Soome kohta. Seal on pea 80% elanikkonnast vaktsineeritud, kuid covid nakatumine ja haiglaravi vajavate arv on kiiresti tõusmas. Ära kilka oma vaktsineerimisega, sellel on väike mõju viiruse levikule. Ennast võib kindluse mõttes ju kaitsta, kui surma niiväga kardab, aga see pole ju lõplik lahendus. Covid hiilib ikka ligi hoolimata sellest vaktsiinist

haapsalanne
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Noh,kui oleks tõesti nii hull,meie Kaka ei reisiks praegu Lättisse!Toob veel!