Ene Pajula: kuus ametiaega, seitsmendast rääkimata, on liig mis liig

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Valimiseelne aeg Haapsalus on nukker, õieti nagu polegi teist. Urmas Suklese positsioon linnapeana on sedavõrd vankumatu, et ta annab enesekindlaid intervjuusid, nagu valimisi polekski tulemas. Millele aitab kaasa seegi, et teised erakonnad on ette alla andnud. Isamaa ja sotsid pole oma nimekirjaga väljagi tulnud, ja mis puutub Keskerakonda, siis nende nimekiri on Harja pikendus. Nii paraku ongi – ütleme Hari, mõtleme Keskerakond, ütleme Keskerakond, mõtleme Hari. Suklesele sobib koostöö Jaanus Karilaiuga väga hästi, nagu ilmselt ka vastupidi, ja nad on suutnud ennast kõigi ootamatuste vastu kindlustada. Mõlemad nimekirjad on ju suurepärased, täis lugupeetud linnakodanikke, kellel on kindlasti palju poolehoidjaid ja kelle vastu polegi midagi öelda. Opositsioon on tasalülitatud – üle meelitatud või Haapsalust läinud. Ja kes siis ikka Suklesega vastuollu minna tahab, sest tema kontrollib Haapsalus enamikku töökohti.

Malle Õiglas oleks kindlasti suurepärane linnapea, naised on üldse head juhid. Haapsalu 700aastasest ajaloost on teada vaid üks naislinnapea (täitevkomitee esimehi on ka mõned olnud, aga see polnud just päris see), nimelt Ingrid Danilov. Ingrid oli kahtlemata suurepärane linnapea, aga ühelt poolt ei ole meie ühiskond veel naisjuhtideks valmis ja teisalt ei ole ta ise ka mingi PR-tegelane. Tema teeb väga hästi oma tööd, olgu siis maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhatajana, aselinnapeana, linnapeana või kutsehariduskeskuse praeguse direktorina, ega ole hoolinud kuvandist, mida endast väljapoole tööd jätab.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
56 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muha
2 aastat tagasi

Mammi oskab hästi ujuda. Tal selline veidi personaalne stiil, kuid ikka vastuvoolu-pärivoolu:))). Varjatud laiskus selline kandev jõud.

Haapsalulane
2 aastat tagasi

Teie aeg proua Pajula peaks ajakirjanikuna läbi saama. Olete jube kaua seda ametit pidanud. Te olete ennast ammendanud. Muud Te ei tee kui materdate Suklest. Nelja aasta pärast võite oma arvamusloo parandamata kujul esitada.

Naised on üldse ....
2 aastat tagasi

…..keskmselt halvad juhid… Täitsa nõus mammiga! Naine laevas, laev põhjas – vaadake vaid Eesti valitsust ja endist presidenti.

muha
2 aastat tagasi

Beeren linnapeaks!

memm
2 aastat tagasi

Üks igav linn, Sukles hõljub selle peal nagu õlitatud, ammu on aeg ta välja vahetada. Seal elades ei näinud ma mingit muud edasiliikumist kui ainult tasasel sõidul pensionipõlve poole. See muidu ilus linn on väärt, et seal oleks nooremaid tegijaid, targemaid kui kolletanud Sukles oma saba Karilaiuga. Ja mida see Karilaid üldse seal Haapsalus tilbendab, ta ju Tallinna kodanik.

hõlju edasi
2 aastat tagasi
Reply to  memm

nagu õlitatud “memm”. hr. Karilaiust on Haapsalul kasu, aga, niisama kiibitsejatest nagu sina pole isegi mitte sooja õhu jagu kasu Haapsalule ja arvata on et üldsegi mitte kellelegi!

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kui linnapea oma tööga hakkama saab siis võib ta eluaegne olla ! Eesti inimene on aga täieliku vabaduse saavutanud st.võib hommikust õhtuni ilma igasuguse vastustundeta tatti igas suunas pritsida ! Selle vabaduse nimel siis käidi lauluväljakul ja lubati kartulikoori süüa !

mittevalija
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Jah, NLKP-l olid ka eluaegsed juhid. Teadagi millega see neile kõigile lõppes. Seda küll vaja poleks.

Muumia
2 aastat tagasi

Mina valisin Urmase

Valimistest
2 aastat tagasi

Ega keegi ei sunnigi ju valima.
Aga nagu autor juba märgib on meeskond tugev
ja pole lihtsalt rohkem konkurentsivõimelisi seltskondi
kes midagi suudaks korda saata.

Ants
2 aastat tagasi

Ajaks väiksemad asjad joonde- Haapsalu vanalinnas pole pakiautomaati, pole taaraautomaati ja pakendeid ei saa ka ära anda. Mõtlen siin vanalinna tema ajaloolistes piirides.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Ants

Kuskohast sa taara said, siis sinna viid tagasi ka ju. Aga muidu õige jah ning minuarust võiks olla vanalinnas super alko pood ka, seda pole sealkandis ühtegi praegu, mõtlen siis vanalinna alas. See sobiks ehk sinna kus see peterburi hotell kunagi oli lossiplatsil, seda nagunii korda ei saa tehtud, alko1000 või super alko lööks kohe sinna majja elu sisse. Sinna võibolla saaks selle Antsu palutud taaraautomaadi ka paigaldada. Kaks ühes kohe lahendatud.

Mati
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Nojah on vist ilge joodik

Enriko
2 aastat tagasi
Reply to  Ants

To Ants: Vanalinn on veneaja-järgse väidetavalt eduka valitsemise käigus muutunud kummituslinnaks – kinnisvarahoidlaks, pidutsemiskohaks ja natuke magalaks. Keegi võiks avaldada elanike statistika alates Mihkli-Vaba t. joonest holmideni ning võrrelda seda eelnevate sajandite näitajatega. Võib olla on isegi üks toidupood püsielanike hulka arvestades liiast? (Vabandust, nali!).

Haapsalu vanalinnas
2 aastat tagasi
Reply to  Enriko

elamine on suur luksus. Tee tuur maailmas ja oskad seda kõike hinnata.

Taadu
2 aastat tagasi
Reply to  Ants

Et linnavalitsus peab paigutama taaraautomaadi või? TULE TAEVAS APPI !!!!!!!!!!!!

Elanik
2 aastat tagasi

Kui võrrelda Haapsalut teiste Eesti linnadega, siis oleks Haapsalus kohati aeg nagu seisma jäänud. Teistesse linnadesse kerkivad uued keskväljakud, luuakse inimestele mugavat elukeskkonda, mõeldakse sellel, kuidas rohkem inimesi elanikeks meelitada jne jne. Meil aga lähtutakse põhimõttest, kui on uus tee tehtud siis on hea küll, inimesed olgu õnnelikud et nad tee saidki. Ehk siis Haapsalu juhtimist vaevab juba pikka aega innovaatiliste ideede puudus. Raha betooni panemine ei ole kaasaegne ja innovaatiline juhtimine.
Kohalikku valijat rahuldab tõenäoliselt see kui öeldakse, et tegime kaevud korda või panime asfalti 100m aga see ei arenda linna.

Mida v...
2 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Promenaadil olete jalutanud? Sellist pole päris mitmel linnal ja keskväljak, milline keskväljak. Kas see mis Võrus tehti mitme milli eest ja mida kohalikud küll millekski eriliseks iluduseks ei pea. Ärge ajage jama. Keskväljak ma ei või. Milleks rohkem elanike sul siia vaja on, liiga rahulik või? Miks pealinna elama ei lähe siis? Rohkem inimesi ma ei või.

Tagasihoidlik
2 aastat tagasi
Reply to  Mida v...

Promenaad on kena küll, aga iga linn siin väikesel eestimaal ei saa omada ju merd, mille ääres oleks promenaad. Aga keskväljak, nagu on näiteks Kärdlas, oleks küll Haapsallu vajalik. Praegu on Lossiplats ju sisuliselt parkla.

Just
2 aastat tagasi
Reply to  Tagasihoidlik

Aga meil on lossihoov. Aga muidu huvitav mõte. Küsiks siis, et kuskohas peaks see võimas keskväljak asetsema ja mida seal korraldama peaks. Loodan, et mitte mingeid lgbtwoskd paraade

Toslem
2 aastat tagasi
Reply to  Mida v...

to Mida v… : Kas sa promenaadi ikka servast serva oled läbi käinud? Vaata, mis Aafrika ranna puitlaudisega toimub. Väike asi küll, aga vägagi kõnekas.

Tohhohh tillae
2 aastat tagasi
Reply to  Toslem

See peabki jätma vana mulje, vanalinnas asub ju ikkagi. Mida sa inimene tahad, et plastikust oleks kõik. Plastik on kaasaegne ja maitsetu materjal

Logistik
2 aastat tagasi
Reply to  Mida v...

Haapsalus ei saa keskväljakut teha. Haapsalu peatänav on pikk nagu vene küla, keskväljaku kohta ei olegi. Tegelikult on küll keskväljaku koht olema, aga seal on surnuaed. Võib-olla aastate pärast, kui kõik hauad on maha jäetud. Praegu on peremeheta haudu visuaalselt 3/4. Tuleks omasteta kadunukesed ja kõik teised úmber matta ja teha korralik keskväljak. Park eakamatele, tegevusväljakud noortele, nagu enamikes teiste euroopalikes linnades.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Logistik

Hea mõte ja narkomaanide tugikeskus ka sinna kohe, et nad näeksid, et on ka teistmoodi võimalik elada. Samas võiks ka kesklinna õllelokaali taastada, saab palaval suvepäeval midagi jahedat võtta, kuna puud ju alles peatänaval noored, siis ei pidavat kaitset pakkuma ja ära kõrbemise vastu väike külm märjuke paha ei teeks ka ju