Läänemaale lisandus 22 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Ööpäeva jooksul analüüsiti 108 läänlase koroonaviiruse teste, millest 22 ehk 20,37% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti 7364 testitulemust, millest 1260 osutus positiivseks. Positiivse testi saanutest oli 840 vaktsineerimata ja 420 lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 479. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 98 nakatunut.

Eestis keskmiselt on näit 894,07, madalaim on näit Hiiumaal (204) ja kõrgeim Põlvamaal (1643).

Hommikuse seisuga vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 237 inimest. Kokku on haiglas 290 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 194 ehk 66,9% ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 96 ehk 33,1%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 56 uut haigusjuhtu. Suri kaks koroonaviirusega nakatunud inimest, mõlemad olid vaktsineerimata: 85-aastane mees ja 89-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 1654 vaktsiinidoosi, kokku on manustatud 1 390 624 doosi. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,6%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
praegu
2 aastat tagasi

Kõigis riikides, kus vaktsineeritud, suremus kasvab. Kaua läänlased tukuvad ja lasevad end pärisorjastada? Hingamine kinni, vabadus ära, varad võtta….. — iseenesest ei muutu miski, ärkama peab ja ülejärgmisel laupäeval busside -autodega pealinna kohale, et näidata oma meelt. Valitsused on kinni makstud, ahistatud, sisuliselt marionettideks tehtud, nii et me ise saame olla ainsad endi aitajad. Nii on!

Kersti.
2 aastat tagasi

Ei saa aru, kus läänemaal see viirus nüüd niimoodi möllab?? Mitte keegi mitte midagi ei täpsusta????

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Kersti.

Mis selle teadmisega peale hakkad siis?

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Tuleb võtta eeskuju venemaalt : arstidele maksavad iga viidetena vaktsineerimine 200 rubla – 2.41 evro, Kui suri ara see kes sai vaktsineeritud – sugulased saavad 3 600 evro, kui jäi invaliidiks pärast vaktsineerimist siis saab 120 evro nina peale, ja kõik on rahul.. busines fist! ja kõik muud haigused kadunud nii kaua, kui pandeemia idiotov

EESEL
2 aastat tagasi

Kaja Kallas teatas, et tulevad täiendavad piirangud vaktsineerimata inimestele
Paras lamepealistele

...
2 aastat tagasi
Reply to  EESEL

mida sa parastad ja nimetad!? Sul peaks hea meel olema ju hoopis, et saad nüüd igale poole eelisjärjekorras. Nõiajaht on alanud. Kauge keskajaga võrreldes pole mitte sittagi muutunud, inimloomus jääb ikka samasuguseks.

K.s
2 aastat tagasi

Mis takistab kallaskaja üht suuremat haiglat, olgu vöi tuhatkond kohta, sisse seadmast, õppigu kasvõi Hiinlastelt kuidas nädalaga haigla püsti pandi. Kokkuvõttes oleks odavam ka kui igatsugu piirangud ja lukkupanek…

to K.s
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

võib ka mitu haiglat püsti panna…. reaalsus on see, et meil pole personali, kes seal töötaks….

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  to K.s

Haiglat pole püstigi, aga juba teatakse, et personali pole. Mingi puusalt pakkumine vist.

nukker
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Voodikohti ja palateid jätkub ka praegustes haiglates mõnda aega. Aga et medpersonali ei jätku, see on ka fakt juba praegu. Medõdesid ja hooldajaid oli puudu juba enne COVId19 puhkemist, nüüd on nad mitmekordse koormuse all. Ma ikka imestan, et selline teemapüstitus jätkuvalt jälle kommentaaridesse ilmub.

Valija
2 aastat tagasi
Reply to  nukker

Ja ometi vallandati hiljuti 20 kiirabitöötajat! Ju siis ikka ei ole puudu, kui selline otsus tehti!

jah
2 aastat tagasi
Reply to  Valija

Just täpselt, ressurssi on nii arstide, kui kaitseväe tegelaste hulgas ülearugi, et võib kinga anda vabalt. Mõni toob siin olematuid fakte välja.

Valija
2 aastat tagasi
Reply to  to K.s

See on küll huvitav väide. Et meditsiinitöötajaid on puudu ei saa tõele vastata – kuidas muidu saadi vallandada hiljuti 20 kiirabitöötajat, kes polnud nõus laskma end vaktsineerida?
Ja ometi kannavad meditsiinitöötajad korralikku “skafandrit”, et selle kaudu nakkust saada ja nakatada polegi nii lihtne. Mis seal siis vahet on, kas on vaktsineeritud või mitte. Vaktsiin ei hoia ju haigestumist ära. Näha ju on, et lausa kolmandik haigetest on vaktsineeritud.

Linlane
2 aastat tagasi

Oleks vaja kiiresti piirangud kehtestada, muidu sama olukord nagu Lätis.
Haiglad viivad plaanilisi operatsioone edasi, kuigi keegi väga kannatab ja ootab, väga kahju.

Ei tea
2 aastat tagasi

See on midagi erilist, et on loodud viirus, mille ainsaks tuvastamise meetodiks kasutatakse testi, mis tegelikult ei sobi selle viiruse testimiseks. Ja siis mõned ettevõtted loovad ravimi, mis ei aita, kuid kõik peavad seda võtma, muidu elu ei saa jätkuda! Mis kummaline elupaik

aare pilv
2 aastat tagasi

vaadates tänaseid nakatumisnäitajaid 1200 ja peale võib öelda,et lamepealistel oli õigus

Mida v..
2 aastat tagasi
Reply to  aare pilv

miks peab kaasmaalast iseloomustama sõnaga “lamepealine”? Kõige targem oled omaarust või?

menu
2 aastat tagasi

Läänemaale on 22 palju
VaKTSIneerimata isikud tuleb avalikustada!

Absurd
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Kui ei tea, kui paljud vaktsineeritud viirust kannavad, teisi nakatavad jne, siis on ebaõiglane ja kohatu vaktsineerimata inimeste poole näpuga näidata. Faktid on sellised, et vaktsiinid ei muuda maailma viirusest vabaks. Kahjuks on faktid sellised. Kui see oleks vastupidi, siis sellegi poolest ei tohi me mittevaktsineerituid diskrimineerida. Maskeeritud või maskeerimata – selles on küsimus?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Absurd

Vaktsiin kaitseb ennast, väidetavalt siis põeb kergemini seda haigust läbi, aga ei välista viiruse edasikandmist. Ma ka ei mõista mis häda mõnel on kisada vaktsinnerimata inimeste kallal? Hirmus hoolitsus tuli minu tervise pärast peale või? Aitäh, aga pole vaja, saan hakkama.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Vaktsineerimine ei välista, kuid vähendab oluliselt viiruse edasikandmist.
Niisamuti ei välista vaktsineerimine haigestumist, kuid vähendab oluliselt haigestumise raskusastet, mistõttu väheneb ka koormus med.süsteemile jne.
Seetõttu ei ole vaktsineerimine ainult inimese eraasi, vaid see puudutab kogu ühiskonda, eriti lähedasi jt kontaktseid.

Tegelikult saadakse ju olukorrast aru küll, kuid lihtsalt otsitakse endale põhjendusi ja vabandusi ebameeldiv protseduur teadmata ajaks edasi lükata…

Tohohh tillae
2 aastat tagasi

vähendab edasikandmist? Seda väidet on ikka kuradima raske tõestada. Ma saan aru, et vähendab raskemal kujul haigestumist, mis on ka enamvähem näha, aga kes viirust edasi kannab, heh ei , kulla mees, seda jama võid ise uskuda, selliseid andmeid ei leia sa kuskilt, sest seda ei saa jälgida ega ka tõestada. Hea näide on hooldekodus hoolealuste nakatumine. Algul oli hirmus kisa, et vaktsineerimata töötajad, aga siis jäi lugu vaikseks, sest keegi ei tea, kas viiruse tõi sisse täiesti terve vaktsineerimata inimene, või vaktsineeritud töötaja. Nii et pole vaja luulusid puhuda üles! Pole midagi protseduuri edasi lükanud, milleks terve inimene end… Loe rohkem »

Tohohh tillae
2 aastat tagasi

No enam sa ei pea pablama meditsiini õlekoormamise pärast, sinu iidol on juba otsuse teinud, mis teid päästab

Valija
2 aastat tagasi

No tegelikkus on see, et viirust kannavad praegu edasi ju vaktsineeritud! Sest nemad ei pea (isegi ei tohi – põhjuseta puudumine) jääda lähikontaktsena isolatsiooni. Nii on.

Mina näen praeguses olukorras ainsa lahendusena seda, et ei tehta vahet, kas inimene on vaktsineeritud või mitte, vastavad piirangud ja reeglid peavad kehtima ühtmoodi mõlemale – kui on kasvõi kerged haigusnähud (köha, nohu), siis oled kodus ja ei tralli ringi. Vaktsineerimispass ei garanteeri, et inimene on terve ja nakkust edasi ei kanna.

Agule
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Teie saate hakkama, väga hea! Äkki mõtleks ka teiste inimeste peale, kes peavad ja tahavad tööl käia, kelle lapsed taahavad õppida koolis mitte kodus arvuti taga….Kui vaktsineerida ei soovi,on teil ehk ettepanekuid,kuidas sellest viirusest lahti saada ?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Agule

On küll jah! Kuid te tõsimeeli arvate, et vaktsineerides saab viirusest lahti, siis pole teiega enam millestki arutleda edasi.

rae
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Kilka aga…Arstid ütlevad, et vaktsineeritud viirusekandja nakatab teisi kordades vähem. Ja üleüldse, juhul kui haigestud, peaksid oma ravikulud ise kinni maksma. Ütlesid ju, et saad hakkama.

Pook
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Üks olen mina ja minu kamraadid.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Ja joote samast pudelist. Marss süstima!

Ei tea
2 aastat tagasi

söö või phest kausist putru, aga tee mis sa tahad, külge ei hakka. Muidu saaks kergemalt selle koroonapassi kätte, aga ei hakka külge.

Kübe
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Valge viinake on desovahendi eest. Meie pundis pole isegi nohu kellelgi. Ainult suitsuköha ja skorbuut.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  menu

Mina olen ka vaktsineerimata, missiis? Lugege artiklit, nakatunuid oli ka kahe vaktsiinisüsti saanutel ja haiglaravi vajas neist 33%, mida sa kilkad, mis nimed, nagu vaktsineerimata inimene ei tohigi enam terve olla või? Rumal paanika hull, sellised tuleks hoopis avalikustada!!!

protsent
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

See 33% on teil meelevaldne argument oma sõnadele. See % haarab ka need, kes on asümptomaatilised ehk et on haiglasse tulnud teiste haigustega ja testimise käigus on selgunud, et põevad koroonat. Kergelt. Ilma sümptomiteta, Arvatavalt on nad siiski enamuses vaktsineeritud.

jah
2 aastat tagasi
Reply to  menu

ja kõigile kollased kuusnurgad rinda

Igapäevane vaidlus.
2 aastat tagasi
Reply to  menu

A: Miks sa ei vaktsineeri end? B: Mul ei ole kiiret A: Miks sa oled selline egoist? B: Mismõttes olen egoist? A: Kui saad Covidi, siis võid mind ka nakatada B: Kuid sind on vaktsineeritud, mismoodi sa minult nakkuse siis saad? A: Jah olen, kuid võin saada sellegipoolest nakkuse B: Nii, et kui ma lasen end vaktsineerida, siis võin covidi ikkagi saada? A: Jah, aga sina pead vaktsineerima, siis sa ei nakata mind B: Nojah, aga, kui lasen end vaktsineerida, siis võin ikkagi nakkuse saada ja sind ka nakatada? A: Jah, aga sina pead ikkagi ennast vaktsineerima B: Aga sina… Loe rohkem »

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

A: Kiivrit kannad?
Mootorrattur: Jah.
A: Miks? Kiivrikandjad satuvad ju ka õnnetustesse?
Mootorrattur: Kaitseb peatraumade eest.
A: Kes nii ütleb?
Mootorrattur: Need, kes valmistavad kiivreid.

Igapäevane vaidlus.
2 aastat tagasi

Natuke saite valesti aru vist. Kiiver ja kaitseb, õhte vormelisõitjat suusatamise ajal näe ei kaitsenud ikkagi. Sama vaktsiiniga, kaitseb, aga ei kaitse ka. See puhas loto, et kas sind just kaitseb või mitte.

viloloog
2 aastat tagasi

Kuulivestist käib ka kuul läbi, aga mitte iga kuul! Sama on ka kiivriga, Shumi pea käis kiivriga vastu kivi mitu korda kõvemini kui kiiver kannatas! Aga teile pole sellest mõtet rääkida.

rae
2 aastat tagasi

Arstid ütlesid, et ilma kiivrita oleks vormelisõitja kohe surma saanud.