Galerii: Erki Meister tõi publiku ette võimsa kontserdi

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 53

Malle-Liisa Raigla fotod

Reede õhtul oli Läänemaa ühisgümnaasiumi aulas Erki Meistri muusikalise poeemi „Kuldmamma” esmaettekanne, millega kammerkoor Flora tähistas ühtlasi oma 30. sünnipäeva.

„Kuldmamma” tugineb Aleksander Heintalu – rahva seas tuntud kui Vigala Sass – samanimelisele eeposele. Meistri sõnul kirjutas Vigala Sass „Kuldmamma” vastukaaluks Kreutzwaldi „Kalevipojale”, pidades viimast liiga saksameelseks ja valeks.

„Kuldmamma” räägib matriarhaadi loost – naisalgega ühiskonnast, kus kõige suurem võim on kuldmamma ehk suure valitseja käes ja tema määrab kogu ühiskonna elu.

Eepos ise on umbes 1000 lehekülge pikk, kuid Meister kasutab oma muusikalises poeemis peamiselt eepose viimast osa. „Seal viiakse kuldmamma kuldse kujuna võõrvallutajate eest koopasse varju paremaid päevi ootama,” kirjeldas helilooja.

„Kuldmammat” dirigeeris Kaie Sauga.

Enne „Kuldmammat” esitas Flora kuus koorilaulu, mida dirigeeris Meister.

Täna õhtul kuuleb „Kuldmammat” Tallinnas Mustpeade majas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments