Raudtee Ristini ehitamiseks on raha olemas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Turba–Ellamaa lõigu suurim ehitustöö on raudteeviadukti rajamine. Foto: Urmas Lauri

Turba–Ellamaa lõigu suurim ehitustöö on raudteeviadukti rajamine. Foto: Urmas Lauri

Viie aasta pärast peaks Haapsalust Tallinna saama rongiga, mis sõidab kuni 160 km tunnis.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja Eesti Raudtee prognoosi järgi taastub reisirongiliiklus Haapsallu 2026. aastal. Turba–Risti raudteelõigu ehitamiseks läheb juba tuleval aastal. „Teeme Eesti kõige moodsamat raudteed. See on meie suur eelis Läänemaal, et saame raudtee praktiliselt nullist uueks ehitada,” ütles SA Läänemaa raudteeprogrammi direktor Rein Riisalu. „Teeme pika sammu edasi, et muu Eesti saaks raudtee uuendamisel siis meie eeskujul järgmisi samme kavandada.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
njah...
2 aastat tagasi

noh, tuleb maakonnakeskus Ristile üle kolida ja Risti New Haapsaluks ümber ristida.
Uus elurajoon on ka planeerimisel, saaks ehitada uued energiatõhusad kortermajad ja poleks vaja neid vanu paneelkoletisi penoplastiga putitada- võit missugune.
Ja vanasse Haapsalusse võiks ainult vanalinna alles jätta, kaubamaja ristmiku võib siis Ristiks ümer nimetada.

Ei tea
2 aastat tagasi

Selle raudtee ehitus on ambitsioonikas plaan. Väga paljud inimesed saavad tööd. Väga palju raha saab liikuma ja kokkuvõttes on see pikas plaanis väga hea projekt. Mõned on sellele vastu, aga ma ei saa aru , et miks. Otseselt ju ei maksa nad sellele peale. Halb projekt on aga see suurem raudtee ehk Rail Baltica. Seal ei saa tööd mitte kohalik maa rahvas, noh võibolla kraave saavad kaevata, aga hoopis prantsuse jms lääne firmad. See pole mingistki otsast kohalikule kasulik ju ja seda projekti peame ka tõsimeeli hakkama peale maksma. Pakun välja, et Berliinist Helsingisse saaks kiirelt oma sugulaste juurde üks… Loe rohkem »

Pikker
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Ühe raudtee vastu teise poolt, tundub veider. Ma küll tahaks Tallinnast kolmveerand tunniga Pärnu ja pooleteisega Riiga sõita.

Majaomanik
2 aastat tagasi

Hääled valimistel Suklesele ja Karilaiule.

Haapsalu valija
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Ei! Nad ei saa ühtegi!

raha
2 aastat tagasi

nagu maast leitud, nüüd jääb ainult suurel oma unistus täide viia ja see suur läänemaa värav üle raudtee ehitada