JJ-Street kutsub trenni

Elen Freivald

elen@le.ee

JJ Street Valge Daami päevadel esinemas. Foto: Vendo Jugapuu
JJ Street Valge Daami päevadel esinemas. Foto: Vendo Jugapuu

Septembrist oktoobrini läheb Haapsalu JJ-Street mööda maakonda tuurile, et tutvustada noortele tänavatantsu ja võtta vastu uusi liikmeid.

JJ-Streeti Haapsalu treeneri Janeli Kunnbergi sõnul on huvi tänavatantsu vastu tõusmas. „Sotsiaalmeedia on noortele kättesaadav. Näiteks Tiktoki tantsud on hästi lähedased tänavatantsule ja noored on saanud ka sealt mõjutusi,“ ütles ta. Kunnbergi sõnul on JJ-Street käinud koolides tantsimas nii vahetundide ajal kui ka kehalise kasvatuse tundides. „Tänavu mõtlesime seda teha tuurina,“ ütles Kunnberg.

Tantsutuurid on eelkõige koolides, kuid 23. septembril esinetakse näiteks Mesikäpa heategevusjooksul. Kunnberg ütles, et ühes koolis ollakse kohal peaaegu pool päeva ja nii on võimalus tulla infot küsima või lihtsalt tere ütlema ja kaasa elama.

Kunnberg kutsub trenni kõiki tantsuhuvilisi, kes seni on kahelnud. „Tuleb võtta julgus kokku ja esitada endale väljakutse,“ ütles ta. Omast kogemusest rääkis ta, et kartis samuti alguses trenni minna, kuid kuskilt tuleb alustada.

Huvilised võivad tulla tänavatantsuga tutvuma ka esmaspäeval ja kolmapäeval Haapsalu kultuurikeskuses toimuvatele treeningutele. „Kui esimene kord ei soovi kohe kaasa teha, võib ka vaadata, kuigi ise kaasa tehes saab õige tunde paremini kätte,“ lisas Kunnberg.

Treeneri sõnul võetakse õpilasi vastu läbi aasta, kuid kõige parem oleks alustada ikka sügisel. „Õpilasel endal on parem, kui ta on trennis kohe algusest peale, siis ta juba teab mingeid samme, mida oleme õppinud,“ ütles Kunnberg.

Kunnberg ise alustas tantsutreeningutega 13aastaselt Keilas, praegu, 21aastasena, juhendab ta tantsijaid Haapsalus, Tallinnas ja Pärnus. Treeneril on tuua mitmeid häid näiteid, kus noor alustab väikelinnast, tantsib edasi juba esindusgrupis, eliitgrupis ja käib ka üle-eestilistel võistlustel. „Sel aastal esinesime näiteks WRC Rally Estonial, seega võimalusi, kuhu edasi liikuda, on palju,“ ütles Kunnberg.

Trennide ajad Haapsalu kultuurikeskuses: 

Esmaspäeviti

15:00-16:00 Hip-Hop Lapsed (7.-11. aastased)

16:00-17:00 Hip-Hop Algajad (alates 12. aastased)

Kolmapäeviti

15:00-16:00 Hip-Hop Lapsed (7.-11. aastased)

16:00-17:00 Hip-Hop Algajad (alates 12. aastased)

JJ-Street Haapsalu ja Läänemaa koolituuri kava:

  1. september Palivere Põhikool ja Taebla Kool
  2. september Haapsalu Põhikool
  3. oktoober Martna Kool
  4. oktoober Haapsalu Algkool
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments