Noor maadleja jäi Läänemaa haiglas arstiabita

Andra Kirna

andra@le.ee

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula

Lihula maadlustreener Janar Sõber pole rahul talle ja tema õpilasele osaks saanud ebaviisaka kohtlemisega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas, kus arst jättis patsiendi abita ja nimetas teda pärdikuks.

Laupäeva õhtul viis Sõber võistlustel kõrva vigastanud õpilase Läänemaa haigla EMOsse. „Täpsustasin EMO töötajale, et kõrva saab korda, kui veri ja rakuvahevedelik süstla ja nõela abil eemaldada,” ütles tosin aastat treeneriametit pidanud Sõber Lääne Elule. „Selle peale ütles õde, et ravi määrab arst,” kirjeldas Sõber läinud laupäeva õhtul EMOs toimunut.

Sõbra sõnul täpsustas ta veel vaheuste sulgemise hetkel, et ärgu kõrva katki lõigatagu. „Seepeale ütles õde mulle otse silma vaadates lakooniliselt, et olgu ma vait,” rääkis Sõber.

Treener jäi ooteruumi istuma ja püüdis oma sõnul ennast veenda, et just nii teda hetkel ei koheldud. „Nägin ka seinal kirja, et ruumis on kaamerad ja meid filmitakse,” ütles Sõber. Edasine oli aga tema sõnul kõige ebaväärikam kohtlemine, mille osaliseks ta oma alaealise õpilasega on saanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
68 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle
2 aastat tagasi

Siin neid lugusid aastate jooksul ennegi olnud. Haapsalus käivad õpilased ravimas võis siis linna arstid trahviroodus. Mida te siis tahate saada?

Tahan ka öelda
2 aastat tagasi

Antud loos õpetaja kaitseb oma õpilast ja tegutseb õiglaselt, et anda head eeskuju oma õpilasele – nõrgemaid tuleb kaitsta ja enda/oma lähedaste eest seista. Ärgem unustage, et seda kõike kuulis ka arstabi vajav alaealine õpilane…. tulevane Mees, isa, võib-olla treener või kes iganes…. õiglus ennekõike….

Türnüffelid haapsalu EMO
2 aastat tagasi

Selliseid tainaid nagu haapsalu emos annab otsida. Läksin sinna paar aastat tagasi peale kahenädalast joomatsüklit, mis esines mul esimene kord, kuna järjest olid tuttavatel 4 juubeli sünnipäeva. Võeti tilguti all olemise ja paari tableti eest 100€. Kusjuures sel ajal, kui tilguti all olin, tulid töömehed ja hakkasid torusid vahetama. Kogu selle aja 2-3h käis jube relakaga lõikamine otse voodi kõrval. Kahetsen, et nende stapeadele 100€ maksin ja asja kohtusse ei andnud. Sealt emost väljudes pea valutas veel meeletult terve päev ja mingit kasu polnud.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

… ju siis lõigati vale toru.

Hmm huvitav
2 aastat tagasi

Mida kohus oleks pidanud menetlema?

Abcmas
2 aastat tagasi

Olen vajanud mõnel korral EMO abi. Ei ole pretensioone. Võiks tagasi tõmmata arutu sõimamisega meedikute arvel selle ühe kaheldava juhtumi põhjal.

Karl
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Kriitika viib elus edasi ja asju tulebki nimetada nende õigete nimedega. Tagasi tuleks tõmmata hoopis arutu kiidulaul. Siin räägivad inimesed, kellel olid tõsised probleemid. Sina käisid ilmselt kriimustuse peale plaastrit panemas.

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  Karl

Tuleb arvestada tõsiasjaga, et inimene oma õeluses tahaks ära panna. Kui keegi teeb otsa lahti, siis tuleb kaebujuttu laviinina. Kõik ei pruugi tõsi olla. Pealegi, milline kiidulaul oli kommenteerija poolt kirjutatud? Ta lihtsalt andis teada, et temal pretensioone ei olnud. Arusaamatu on teie tekst.

kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Sa arvad, et need inimesed on oma lood välja mõelnud? No kindlasti, mis sa igavusest ikka muud teed kui sõimad arste. Ilmselt ei mahu sulle pähe, et on ka teistsuguseid inimesi kui need, kes nii siin kui Delfis iga päev vinguvad. Lähed arsti juurde ja saadki terveks. Tõeline ime ju, kui mõni vahel saab. Väärib kiitust. Sama hästi võid osta poest tolmuimeja ja kirjutada igale poole, et ei olnudki katki, saab tolmu imeda.

kodanik 2
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Arsti juures käimine on intiimne teema. Probleemidest pigem vaikitakse, sest mine tea, millal jälle arsti vaja võib minna. Seega tuleks igasse probleemi suhtuda väga kriitiliselt. Meil paraku asutakse ringkaitsesse.

Nii on
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kui sul on vaja arsti juurde minna, siis sa oledki juba haige ja päris terveks enam ei saagi. See selge

LE lugeja
2 aastat tagasi

Kas keegi peale sellise kommentaariumi lugemist antud haigla töö ja situatsiooni kohta ka ise terveks sai? Ei usu. Kas üldse antud konflikti esilehel oleks pidanud kajastama? Arvate , et mõni arst sinna veel valveid tegema läheb? Mitu päeva valimatult sõimatud. Uks sulgub ja minek Tallinna EMO-sse.

...siis
2 aastat tagasi
Reply to  LE lugeja

Tallinna taset alla viima.

pinn
2 aastat tagasi
Reply to  LE lugeja

Sa ära võta meid, poolemeelseid kommijaid tõsiselt! Või oled ise ka lihtne peast?

Ema
2 aastat tagasi

Sattusin kevadel esmakordselt sinna haiglasse.Olen pealinna haiglates olnud palju kordi,kuid sellist olukorda,mida pidin kaks nädalat nägema,seda ei saa sõnadesse panna.Kiirabi korjas mind kodust vereloigust ja viis emosse ja sealt kohe 4 korrusele.Diagonoos soolte põletik.Kui julgesin neljandal päeval õelda,et mul meeletult valutab paremal pool ribide all ja kas teie haiglas pole apataati mis näitaks mis viga? Arst ütles,et vaatma,ehk homme saab,homme läks mölda,anti ikka kuhjaga sooltepõlevitu tablette,nende tagajärjel ainult oksendasin .viidi lõpuks minu palve peale ultahelisse ja siis hakkas kiire,tuli välja,et maksas on lõhkenud tromb.Palatis neli naist,kõigil jalutavatel haigetel ämber voodi kõrval,mida ei koristatud,vaid haisesid meeletult.Söök toodi ämbri kõrvale,kus ka mõni… Loe rohkem »

arvaja
2 aastat tagasi
Reply to  Ema

Kas selline olukord on võimalik ???

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Ema

Te pole vist järve haiglas olnud, et Haapsalu oma maha teete?

Jenkem
2 aastat tagasi

Tundub ,et see voroona vaktsiin on mõjunud mõnele arstile kaugelt rohkem, kui ainult läbi seinte…

Sennu
2 aastat tagasi

Hallo surnukuur on Haapsalu emo koos haiglaga.

Emos on head arstid
2 aastat tagasi

aga see keskealine blondiinist vastuvõtu õde ei sobi sellele kohale. Empaatiat napib.

Kohalik
2 aastat tagasi

Tean kellest jutt

Liis
2 aastat tagasi

äkki kibestunud . vahel on inimesed sellised kui kodus pole näiteks asjad korras.

Linlane
2 aastat tagasi

Igal võimalusel saadetakse perearsti juurde, kui lausa suremiseks vara. Perearstidel ka piiratud võimalused. Eriala arstidele järjekorrad väga pikad

Anne
2 aastat tagasi

Ma olen paaril korral käinud seal Emos ja vaid noorte residentide ajal oli ainus kord viisakas ja asine suhtumine. HAAPSALU EMO töötajad peaksid käitumist ja viisakust õppima.

mandumine
2 aastat tagasi
Reply to  Anne

Sama mujal provintsis. Eluaegsed töökohad samas väikeses kohas ja nii need õed- arstid manduvad. Kui tahad tõesti professionaalset abi, peab minema suurde linna.