2

Galerii: koerad hõivasid Uuemõisa pargi

Avatar

Andra Kirna

andra@le.ee

Fotod Andra Kirna

MTÜ Nublu korraldatud 17. Haapsalu rahvuslik koertenäitus tõi nädalavahetusel Uuemõisa parki 540 koera oma 450 omanikuga.

Näitus sai tõeliselt rahvusvaheline, eriti praeguseid olusid arvestades. „Kõige kaugemad koerad olid Inglismaalt, kõige rohkem Eestist ja Soomest. Tuldi ka Lätist-Leedust, Poolast, Rootsist, Taanist ja Venemaalt,” ütles üks korraldajatest Hedi Kumm. Ta lisas, et õnneks on nüüd vähemalt vaktsineeritutel võimalik reisida.

Kõige enam oli näitusel spanjeleid, chihuahua’sid, Ameerika Staffordshire’i terjereid ja basenji’sid. „Mõned koeratõud on tõepoolest vahel justkui rohkem moes. Retriivereid, keda meil kindlasti väga palju kasvatatakse, oli seekord vähem,” rääkis Kumm.

Vähem levinud tõugudest jõudsid Uuemõisa näitusele Friisi linnukoerad, Itaalia karmikarvalised linnukoerad ja Lääne-Göta spitsid.

Kummi enda koerad sel korral näitusel ei esinenud. Ühel Haapsalu koeral läks näitusel väga hästi – Kristiine Uspenski samojeedi koer Smiling Snowball Hit the Bulls Eye tuli mõlemal päeval kogu näituse nelja parema hulka.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Anni
Anni

Ja reklaami mitte kuskil, et üritus toimub. Kui just mööda ei sõida, ei saagi teada. Isegi mitte läänemaa lehel FB.

Jaan
Jaan

Ja koeraomanike autod hõivasid Uuemõisa konsumi parkla.Vaatasin parkla pühapäeva hommikul autosid täis, kas on mõtet poodi minnagi niipalju rahvast.Poodi sisenedes ainult mõni ostleja.

wpDiscuz