0

COVID-19: ööpäevaga lisandus Läänemaale kaheksa positiivset testi

Lääne Elu

info@le.ee

Testimispunkt Rannarootsi keskuses. Foto: Urmas Lauri

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4373 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 330, mis moodustab 7,5% testide koguarvust. Ööpäevaga lisandunud nakatunutest 70,9% olid vaktsineerimata ja 29,1% lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Haiglaravi vajavatest patsientidest 80,6% on vaktsineerimata.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 120 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 83 on Tallinnas. Tartumaale lisandus 60, Valgamaale 29, Võrumaale 27, Pärnumaale ja Põlvamaale 16, Jõgevamaale 13, Järvamaale 9, Läänemaale 8, Ida-Virumaale 7, Saaremaale 6, Lääne-Virumaale ja Viljandimaale 4, Raplamaale 3. Hiiumaal uusi nakatumisi ei tuvastatud. Kaheksal juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Ööpäevaga testitud inimestest 1018 olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga ja 3355 vaktsineerimata. Lõpetatud staatusega vaktsineeritute seas oli positiivseid teste 9,4% ja vaktsineerimata testitute osas 7%. Lõpetatud vaktsineerimisstaatusega inimeste positiivsete testitulemuste suurem hulk tuleneb laustestimistest hoolekandeasutustes, kus vaktsineeritute seas leidub rohkem nõrgenenud immuunsusega inimesi. 2021. aasta lõikes moodustab lõpetatud vaktsineerimiskuuriga nakatunute osakaal positiivsetest testitulemustest 2,6%.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 327,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 7,4%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 16 uut COVID-19 haigusjuhtumit ning haiglaravi vajab 108 patsienti. Hetkel haiglaravi vajavatest inimestest on vaktsineerimata 87, mis moodustab koroonaviirusega nakatunud patsientidest 80,6%. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 67 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 71 inimest (65,7%). Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusega nakatunud patsienti, 85- ja 89aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 3675 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 722 355 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 624 112 inimesel. Üle 60-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 70,9%. 60+ vanusegruppi on üle 65% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Harjumaal (63,9%) ja Ida-Virumaal (46,3%).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz