PPA: vargused, öörahurikkumised ja alkoholijoobes autojuhid

Lääne Elu

info@le.ee

Möödunud nädalal sai politsei 35 väljakutset. Kolmel korral alustati kriminaalmenetlusega, 39 korral väärteomenetlusega. Suurema osa väärteomenetlustest moodustasid erinevad liiklusrikkumised.

  • 3. augustil varastas 18-aastane noormees Rannarootsi Selverist erinevaid maiustusi. Samal päeval varastas 87-aastane naine Haapsalu Kaubamaja Konsumist juukselaki. Mõlemad inimesed pidas kohapeal kinni turvatöötaja, kaup tagastati ning inimeste suhtes alustati väärteomenetlust.
  • 4. augustil alustati kriminaalmenetlus vargusekatse osas, et ajavahemikul 3.-4. augustini püüdis seni tuvastamata isik Haapsalus Lihula maantee varastada sõidukite Renault ja Volkswagen katalüsaatoreid.
  • 5. augustil alustati väärteomenetlus selles, et Haapsalus Kuuse tänaval rikuti öörahu – korterist kostus naabreid häiriv lärm.
  • Ööl vastu 7. augustit sai politsei väljakutse Niine tänaval korterelamusse seoses sealt kostva valju muusikaga. Politsei läks olukorda kontrollima ning tuvastas kohapeal kümme noort, kes olid tarvitanud alkoholi.

    Politseinikud kontakteerusid kõikide noorte vanematega ning andsid lapsed vanematele üle. Noortega tegeleb edasi ja vestleb noorsoopolitseinik.

  • 7. augustil kontrolliti Haapsalus ja Lääne-Nigula vallas sõidukijuhtide kainust. Kokku kontrolliti 510 autojuhti, kellest neljal tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused ning nende suhtes alustati väärteomenetlus. Lisaks puudus ühel rollerijuhil sõiduki juhtimise õigus.
  • 8. augustil tabas politsei Taebla alevikus 54-aastase mehe, kes oli sõiduki rooli istunud alkoholijoobes. Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
1-5 a lubadeta
2 aastat tagasi

Ainult pikemaks ajaks juhilubadest ilmajäämine aitab veidike korda luua. mingi trahv ei pane kedagi mõtlema.

Silde panfist
2 aastat tagasi

Kus on tulistamise lugu? Kus on enesetapu lugu? Mis need pole nii olulised või?

Loe
2 aastat tagasi
Reply to  Silde panfist

Lugege eelmise nädala LE, seal olemas

seadus
2 aastat tagasi

ainult vangla, muu siin ei aita….

K.s
2 aastat tagasi

Äkki oleks aeg ka köik alkoholi tarbinud juhid lihtsalt maha lasta?

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Trahvid võiks suuremad olla, siis oleks tolku ka midagi neist. Nii palju on sellest kirjutatud ja väga raskeid õnnetusi on juhtunud, aga mats läheb ikka juuatäispeaga rahulikult rooli taha. No lihtsalt ei saa aru, mis sellistel peas toimub.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Trahvi suurus peaks sõltuma inimese sissetulekust.

Ei tea
2 aastat tagasi

Et siis vaene mees ehk enamus võib täis peaga vabalt roolis olla, maksab viis rutsi trahvi ja jätkab sõitmist. Nii või?

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

1000 euri trahvi ei pane 10 000 kuusissetulekuga isikut kulmugi kergitama. Miinimumpalga saaja võib kuuks-kaheks nälga jääda.
Võibolla oleks “lõhnade” eest õiglane trahv nt pool kuupalka. Viimast oleks väga lihtne maksuametist tuvastada.

Heh
2 aastat tagasi

Õnneks ei ole te otsustajate seas! Muidu vaevleks pool Eestit meeletu võlakoorma all ja tarbimist ei oleks enam, mis omakorda viiks tootjad ja sealt edasi riigiaparaadi viletsusse. Siin on ikkagi peaga mõeldud neid trahviühikuid määrates

PPA
2 aastat tagasi

Kord käest ära läinud kohe, kui enam lasta ei saa. Kas kuulid otsas või mis?

misasja
2 aastat tagasi
Reply to  PPA

seaduserikkumised pakuvad nalja teile või? Ei tohiks