0

Läänemaale uusi nakatunuid ei lisandunud

Lääne Elu

info@le.ee

Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna
Koroonatestimise telk. Foto: Andra Kirna

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2881 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 126, mis moodustab 4,4% testide koguarvust. Ööpäevaga lisandunud nakatunutest 74,6% olid vaktsineerimata, 5,6% pooleli vaktsineerimisega ja 19,8% lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Haiglaravi vajavatest patsientidest 90,4% on vaktsineerimata.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 60 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 45 on Tallinnas. Tartumaale lisandus 13, Viljandimaale 12, Raplamaale 11, Pärnumaale 9, Järvamaale, Lääne-Virumaale ja Võrumaale 4, Jõgevamaale 2 ja Põlvamaale 1. Viies ülejäänud maakonnas uusi nakkusjuhtumeid ei tuvastatud. Kuuel juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 197,2 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 5,4%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates neli uut COVID-19 haigusjuhtumit ning haiglaravi vajab 52 patsienti. Hetkel haiglaravi vajavatest inimestest on vaktsineerimata 47, mis moodustab 90,4% koroonaviirusega nakatunud patsientidest. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 63 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 32 inimest (61,5%). Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 3539 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 665 497 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 579 386 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 69,9%. 70+ vanusegruppi on üle 65% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Harjumaal (64,6%) ja Ida-Virumaal (43,7%).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz