Hannes Rumm: Eesti-Läti väga hea, Leedu rahuldav

Hannes Rumm

Hannes Rumm

Õnneks tunnevad paljud eestlased Euroopa kaarti tänu iga-aastasele Eurovisiooni lauluvõistluse jälgimisele, kuid kahjuks ei oska me tänini kasutada olümpiamänge maailma geograafia tundmaõppimiseks.

Ometi on see nii lihtne – tuleb ette võtta olümpiamängude medalitabel ning mitte piirduda ainult Eesti üles otsimisega selles paremusreas. (Kuna saadan kolumni Lääne Elule reede keskpäeval, siis praeguse seisuga jagab Eesti üleilmses edetabelis ühe kuld- ja pronksmedaliga 56. kohta Läti, Fidži ja Taiga.)

Tavaliselt teeme selle vea, et võrdleme ennast ainult lähinaabritega ning see võrdlus annab siis põhjust rõõmustamiseks või häbenemiseks. Naisvehklejad vedasid meid seekord medalitabelis nii kõrgele, et võime uhkelt alla vaadata nii Soomele (hetkeseisuga 2 pronksi) kui Leedule (ümmargune 0). Rootsist oleme küll tagapool (2-5-0), aga eks nad ole meist pea kümme korda suurema rahvaarvuga ning märksa rikkamad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Sots on ja jääb sotsiks isegi koolis pole vaja käia sest “Õnneks tunnevad paljud eestlased Euroopa kaarti tänu iga-aastasele Eurovisiooni
lauluvõistluse jälgimisele ” !!