Parvlaev Tiiu naaseb nädalavahetuseni Hiiumaa liinile

BNS

Parvlaev Tiiu teel Rohukülast Heltermaale. Malle-Liisa Raigla
Parvlaev Tiiu teel Rohukülast Heltermaale. Malle-Liisa Raiglatiiu

TS Laevad otsustas 27. juulist 29. juulini sõita Rohuküla–Heltermaa liinil parvlaevadega Tiiu ja Leiger ning Virtsu–Kuivastu liinil parvlaevadega Piret ja Regula.

Öösel vastu reedet toimub taas parvlaevade vahetus, Tiiu suundub Saaremaa liinile ning Regula Hiiumaa liinile, teatas TS Laevad.

TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul tehti põhjaliku analüüsi tulemusel otsus tuua alates teisipäevast parvlaev Tiiu tagasi Hiiumaa liinile ning parvlaev Regula Saaremaa liinile, reedel aga laevade asetust taas pühapäevani muuta.

„Antud otsus sündis pidades silmas nii suursaarte turismi, kohalikke kui ka ettevõtlust. Nädala keskel on suuremad laevad Rohuküla–Heltermaa liinil vajalikumad kui Kuivastu–Virtsu liinil, sest selliselt saab toimuda mõlema saare kaubavedu suuremate kahjudeta,” ütles Randveer.

Ta lisas, et sel nädalal on Hiiumaa liinil reisi kohta keskmiselt kaheksa veokit ning Saaremaa liinil 2,2 veokit. „Arvestades Hiiumaa liini reisigraafikut soovime vältida veokite liiga pikka ooteaega – hinnanguliselt 3–9 tundi – sadamas, mis hakkaks häirima kaubavedusid. Tänu lühemale reisile ning tihedamale graafikule võib antud lahenduse puhul kujuneda veokite ooteaeg Saaremaa liinil kuni pooleteisetunniseks, mis veel kaubavedusid oluliselt ei mõjuta,” sõnas Randveer.

Samas on tema sõnul suurem laev Tiiu praeguses olukorras hädavajalik Virtsu–Kuivastu liinil reedest pühapäevani, kuna Saaremaale ja Muhumaale suundub nädalavahetusel oluliselt rohkem reisijaid kui Hiiumaale.

„Küll aga lisame nädalavahetusel Hiiumaale reisimiseks mõlemal suunal täiendavaid väljumisi, millele saab reisi ette broneerida. Kinnitame ka, et igal päeval viime üle kõik soovijad, kedagi laevast maha ei jäeta. Usume, et selline lahendus on antud olukorras kõikidele osapooltele parim,” lisas Randveer.

Reisijatevedu toimub tavapäraselt, mis tähendab, et pääs soovitud reisile on tagatud varem ette ostetud sõiduki e-piletiga. Samuti saab suursaartele reisida ka liinibussiga või lennukiga.

Pühapäeva, 1. augusti öösel vastu esmaspäeva suundub parvlaev Regula tagasi Saaremaa liinile ning Tiiu Hiiumaa liinile.

TS Laevade parvlaevaga Tõll juhtus 22. juulil õnnetus, mistõttu on laev Virtsu–Kuivastu liinilt eemal tõenäoliselt 10. augustini. Õnnetuse põhjuseid veel uuritakse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
2 aastat tagasi

Arukas.