Ämblikuaeg saabub augustis

Andra Kirna

andra@le.ee

Andra Kirna foto

Kui bioloog Urmas Tartese käest küsida, kas tänavu on hea ämbikuaasta, vastab ta, et õige ämblikuaeg alles ees – see on augustis. Enamasti talvituvad ämblikud munadena ning kevadel on suuri ämblikke vähe ja me ei märka neid nii tihti. „Kas neid tänavu rohkem on, ei oska öelda, sest ämblikuseiret ei tee Eestis keegi. Saame võrrelda ainult oma mälestustega varasematest suvedest. Siin Tartus vaatan, et teevad küll päris usinasti oma võrkusid,” rääkis Tartes.

Ämblike arvukus ei saa olla suurem kui nende toidu arvukus. Mereäärsetes kadastikes on ämblikke tõesti rohkelt. Aga seal on neil süüa ka palju. „Ilmselt oleme kõik näinud surusääskede tantsupidusid rannikul. Muidugi pole surusääsed ainukesed putukad, keda ämblikel seal süüa on. Rohkest parmuaastast on meil juba räägitud. Parmud pole kõik nii suured kui veiseparmud, kes esimestena pähe tulevad. Väiksemad parmud võivad ämbliku saagiks langeda küll,” selgitas putukauurija.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sääsk
2 aastat tagasi

Sel aastal on ämblikuvõrke kõik kohad täis olnud juba terve suve.

Viiu
2 aastat tagasi

to: Covid. Ega ämblikel tõest ole midagi viga, aga ämblikuvõrgud mulle lihtsalt ei meeldi.

Covid
2 aastat tagasi

Nii äge ja ämblikud võiksid suuremad olla nad on nii armsad tegelased.Täielik fänn