3

Ämblikuaeg saabub augustis

Avatar

Andra Kirna

andra@le.ee

Andra Kirna foto

Kui bioloog Urmas Tartese käest küsida, kas tänavu on hea ämbikuaasta, vastab ta, et õige ämblikuaeg alles ees – see on augustis. Enamasti talvituvad ämblikud munadena ning kevadel on suuri ämblikke vähe ja me ei märka neid nii tihti. „Kas neid tänavu rohkem on, ei oska öelda, sest ämblikuseiret ei tee Eestis keegi. Saame võrrelda ainult oma mälestustega varasematest suvedest. Siin Tartus vaatan, et teevad küll päris usinasti oma võrkusid,” rääkis Tartes.

Ämblike arvukus ei saa olla suurem kui nende toidu arvukus. Mereäärsetes kadastikes on ämblikke tõesti rohkelt. Aga seal on neil süüa ka palju. „Ilmselt oleme kõik näinud surusääskede tantsupidusid rannikul. Muidugi pole surusääsed ainukesed putukad, keda ämblikel seal süüa on. Rohkest parmuaastast on meil juba räägitud. Parmud pole kõik nii suured kui veiseparmud, kes esimestena pähe tulevad. Väiksemad parmud võivad ämbliku saagiks langeda küll,” selgitas putukauurija.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
sääsk
sääsk

Sel aastal on ämblikuvõrke kõik kohad täis olnud juba terve suve.

Viiu
Viiu

to: Covid. Ega ämblikel tõest ole midagi viga, aga ämblikuvõrgud mulle lihtsalt ei meeldi.

Covid
Covid

Nii äge ja ämblikud võiksid suuremad olla nad on nii armsad tegelased.Täielik fänn

wpDiscuz