Koroonatestimispunkt kolis Rannarootsi keskuse parklasse

Tänasest enam kultuurimaja taga koroona testimispunkti ei ole. Foto: Urmas Lauri

Koroonatestimispunkt kolis esmaspäeval kultuurimaja taga asuvast bussiparklast Rannarootsi keskuse parklasse, sest senises asukohas võttis testimispunkt turismibussidelt parkimiskohti.

„Praegu üks buss mahub, aga kui neid on rohkem, siis pole bussidel kuskile parkida,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. „Sellega on nädalavahetusteti juba probleeme olnud.”

Parbuse sõnul otsis uue testimiskoha Synlab ise, kuid lisas, et Rannarootsi parklas on ruumi piisavalt ja testimispunkt mahub sinna.

„Senises asukohas algab teeremont. Koostöös Haapsalu linnavalitsusega saame uues asukohas, Rannarootsi keskuse parklas, vältida võimalikku ebamugavust ligipääsetavuse osas. Kuigi ka Läänemaal on viiruse levik langenud, jätkame testimist samasuguses mahus ning nagu ikka, oleme paindlikud, vajadusel pikendame testimise aega,“ selgitas kolimist ja kohalikku testimisvalmidust avaliku testimise koordinaator, Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik.

Teisipäevast võtab Synlab ülepäeva PCR koroonaproove uues asukohas. Testimispunktis saab täiskasvanu anda ninaneelust PCR testi ning kuni 18-aastane saab valida kurguloputuse või ninaneelu proovi andmise vahel. Haapsallu tulevad Synlabi autojuhid proovidele järgi, viivad Tallinna laborisse ning vastused saab 24 tunni jooksul digilugu.ee ning labori mobiilirakendusest Testi, kus saab ka sertifikaadi genereerida. Perearsti saatekirjaga antud prooviga ei või kasutada reisi eesmärgil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
priske pott
2 aastat tagasi

Meeletu äri käib koroona varjus…. seda üritatakse venitada veel pikalt kõrgete riigiametnike abiga. Sadadest miljonitest jagub raha kõigile asjaosalistele…

nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  priske pott

kas arvate, et Venemaal Putin ka laseb siis sellel äril toimida. See ju Läänest, see nn äri!? Moskva pannakse uuesti lukku jne. Oskate vastata?

Haapsalust.
2 aastat tagasi

Kõige odavama on süstida. See ju ilma rahata. Seritfikaat printida ja reis või mõnele üritusele minek võib alata. Lihtne ja loogiline. Minul süstid käes juba üle poole aasta, elus siiani ja ei kahetse. Paber taskus ja minek rändama.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Haapsalust.

rumalus. See et teil kõik hästi on pool aastakest, ei tähenda, et kõigil nii oleks.

K.s
2 aastat tagasi

„Praegu üks buss mahub, aga kui neid on rohkem, siis pole bussidel kuskile parkida,” ütles Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus. „Sellega on nädalavahetusteti juba probleeme olnud.”
„Senises asukohas algab teeremont. Koostöös Haapsalu linnavalitsusega saame uues asukohas, Rannarootsi keskuse parklas, – Nagu pudru ja kapsad… Miks siis ikkagi kolitakse?

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Las kolivad kus tahavad, mis vahet seal on

kiku
2 aastat tagasi

Läänemaal ei saa ennast vaktsineerida wtf. pean lastega pärnu või Tallinnasse sõitma. Siin pole ühtegi aega pakkuda.Testimispaika on nüüd kah ilma autota keeruline jõuda, jalakäia pole meil ikka päris inimene tundub. Miks meie maakond niivõrd kõrvalejäetud on?

N61
2 aastat tagasi
Reply to  kiku

ja miks Te soovite oma lapsi süstida veel testimisjärgus vaktsiiniga haiguse vastu, mis pole lastele ohtlik?. Ei ole mitte midagi ju teada vaktsiinide pikaajalisest toimest, sealhulgas ka mõju osas fertiilsusele ja immunsusele teiste haiguste suhtes. Ärge rikkude laste tulevikku! Kui vaktsiin on saanud nii 2023 päris kasutusloa (praegu ju ainult ajutine), siis on hoopis teine asi. Iseasi, kas see üldse vajalik on mitteriski gruppidele…

Kahju
2 aastat tagasi
Reply to  kiku

Seda midagi. Kui mul nüüd peaks ilmnema haigustunnused ja peaks olema vajalik end testida, siis loodetavasti ei pahanda organiseerijad, et testimispunkti ühistranspordiga sõidan. Ilmselt on see osadele tõesti uudis, et kõigil teps mitte autot pole.

Eino
2 aastat tagasi
Reply to  kiku

Ah mis sa tõmbled selle vaktsineerimisega. Ära torma! Selle kiire asjaga on aega küll

Mõistmata!!
2 aastat tagasi

Riik nuriseb ,et vähene huvi inimestel vaktsineerimise vastu! Täna Haapsalu elanikuna soovides testile minna ,et reisida pean Tallinna sõitma kuna tasulist punkti Haapsalus pole. Internetis broneerides synlabis ajad täis confidos samuti. Sõitsin näkase testi pärast Tallinna ,et elavasse järjekorda minna mis on lõputult pikad. Synlabis kohapeal kästi taas aeg broneerida ja homme tagasi tulla. Kõik kokku panna bensiin , testide maksumused oma aeg see kõik on ulme lihtsalt.

Mõistmatu!
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistmata!!

Samamoodi üks ja see sama synlab Haapsalus teste tegemas kui Tallinnas. Miks ma ei saa siin maksta ja siin seda testi teha. See kogu süsteem nii kehvasti korraldatud lisaks sellele synlabi kui confido kodulehed nii keeruliseks tehtud ja mõlemad lehed streigivad tihti

Mõistmatu!
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistmata!!

Inimesel peaks olema valikuvabadus kodulinnas mis vaktsiini endale soovib süstida lasta. Inimesed peavad sobiva vaktsiini saamiseks Tallinna sõitma. Vaktsineerimiseks aja saamiseks peab samuti külastama pool pidust netilehte mis ei tööta ja aegu ei anna.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistmatu!

Ja milline on sobiv vaktsiin? See, et konkurendid AZ maha teevad ei tähenda ju ometi, et teised paremad oleks.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Kus teie teate, kes keda maha teeb? Siseinfo?

...
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Inimestel ikka enda soov ja eelarvamus nende koroona aastatega tekkinud. Paraku pole kogu pakutav menüü mida pakutakse meie kodulinnas saadaval

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistmata!!

Haapsalus küll pole, aga Uuemõisa pole ju kaugel. 17 euri ja testi tulemus poole tunniga, kui ma ei eksi.

Töörändaja
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Kust selline info? Seal ei tehta ju reisimiseks vajalikku testi…

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Töörändaja

Kas see antigeeni test ei ole piisav reisimiseks? Siis ei tea jah

...
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Haapsalus testimiseks vajalik perearsti saatekiri. Perearst vist ei kirjuta sulle saatekirja kuna soov reisile või tööle minna teise riiki

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  ...

teil on vist väga vana info

vataks
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Vana info`Loe siitsamast artiklist ainult ühte viimast lauset.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  vataks

Ja siis? Kirjutatud on ju, et sellest perearsti saatekirjaga ei piisa reisimiseks. Teie lugege, millest siin kommentaaris teema on! Inimene tahab reisimiseks testi teha Haapsalus.

Jaan
2 aastat tagasi

Ja võiks sinna luua ka vaktsineerimise koha.