Turule jõudis kohalik maasikas

Elen Freivald

elen@le.ee

Reedest on Haapsalu turul müügil esimesed Läänemaa suurima kasvataja Aaviku talu maasikad.

Esmaspäevast avab Suure-Lähtru mõisa külje all tegutsev Aaviku talu müügileti ka kaubamaja ja Uuemõisa Konsumi ees. Aaviku talu peremehe Elar Kuusemaa sõnul on ta varem käinud oma kaupa pakkumas ka Tallinnas Nõmme turul, kuid pearõhk on ikka Läänemaa inimestel. „Tundub, et kohalik inimene on meid hästi vastu võtnud ja praegu pealinna ei kipu,” ütles ta.

Reedel müüsid turul Aaviku talu Rumba ja Allegro sorti maasikaid Jane ja Veiko Lätt. Osa marjakaste oli letil, osa leti taga ja osa veel väikebussis ootel. Veiko Lätti sõnul oleks küll hea, kui bussis oleks ka külm

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sõna ei ole vaba.....
3 aastat tagasi

…sest kirjutasin, kuidas samas karbis olevad maasikad on täiesti erinevad- ühel on tavaline maasika-maiste, teisel puudub igasugune maitse…… aga see on ilmselt valitsuse-vastane sõnum.DD

Manna Liisa
3 aastat tagasi

Äge muretsege, kuum suvi küpsetab maasikad ruttu valmis ja – pole parata – hind kukub. Mis on ju maasikasõbrale hea uudis.

Jänes
3 aastat tagasi

Kus siin uudis on? Hr.Noot müüb aasta ringi kohalikku maasikat….

Ehh
3 aastat tagasi

Läks veidi rohkem aega see aasta kuna tollis läks veidi rohkem aega 😀

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Kui keegi suudab kasvatada müügiks suurt kogust “taimekaitsevahendite” vaba marja, siis peab küll üliinimene olema. Kange tegelane oleks seegi, kes enda perele piisavalt neid kasvatada suudaks. Et viimaseid jääb üha vähemaks ja ajupesu värk töötab mitmel rindel saavad hoogu sellised meemid, et toit võiks olla ilus, maitsev, tervislik ja ühtlasi odav ka.

vaarikas
3 aastat tagasi

mis maksab? – see kõige olulisem on ära unustatud artiklist…

Maasika huviline
3 aastat tagasi

Kas on taimekaitsevahendite vaba mari? Eelmine küsimus millegipärast kusrutati.

Maasikakasvataja
3 aastat tagasi

Kindlasti taimekaitsevahendi vaba, eriti kui vaadata kõrbend pruune maasika peenarde vahesid, mis sellest istandusest mööda sõites kaugele paistavad kuid ühinen eelkirjutajaga, et kui keegi suudab kasvatada ilma keemiata maasikaid müügiks siis müts maha. Oma perelegi on see kohutavalt töömahukas, kogu see rohimine ja kasvude lõikamine. Mina olen ise maasikaid kasvatanud mahedalt ja andsin alla, mitte maheduse koha pealt vaid maasikakasvatuse koha pealt.