Galerii: koduigatsus tõi Elin Toona tagasi sünnimaale

Elen Freivald

elen@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 58

Arvo Tarmula fotod

Luuletaja ja lastekirjaniku Ernst Enno 146. sünniaastapäeva tähistamisel oli peakangelaseks luuletaja lapselaps, Ameerikast kodumaale naasnud kirjanik Elin Toona.

Teisipäeval tähistas Haapsalu raamatukogu luuletaja sünniaastapäeva traditsioonilise ringkäiguga – alustades keskpäeval Ernst Enno haualt Haapsalu vanal kalmistul, liikudes sealt luuletaja mälestussamba juurde ja lõpetades päeva vestlusringiga raamatukogu lugemissaalis.

Enne ametliku osa algust tegi üks varakult saabunud külaline haual viimaseid korrastustöid ja palus kalmistul trimmerdaval töömehel kiiremas korras ka Enno haua ümbrus ära niita. „Oleks ju olnud inetu, kui Elin Toona näeks oma vanaisa hauda rohimata ja korrastamata,” ütles ta.

Kalmistule kogunes veerandsada inimest, nende hulgas Enno lapselaps Elin Toona, kodanikunimega Elin-Kai Toona Gottschalk, kes on nüüd koos poja Reinuga Ameerikast Eestisse tagasi kolinud ja Taeblasse elama asunud. „Tere tulemast, Elin,” ütles Haapsalu raamatukogu direktori Ilme Sepp.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
linlane
2 aastat tagasi

Liikusin ka 8. juunil mööda Kalda tänavat ja nägin ka kuidas ErnstEnno ausamba ümbrust kiirkorras korrastati. Kas tõesti ei olnud võimalust varem neid töid teha? Häbi linnavalitsusele!