Suvelugemine Läänemaal on alanud

Elen Freivald

elen@le.ee

Seesuguse lugemispassi said suvelugemise lapsed 2019. aastal. Foto: arhiiv

Haapsalu lasteraamatukogu korraldab tänavu juba neljandat korda suvelugemist, milles osalevad kõik Läänemaa raamatukogud.

Juuni algusest on võimalik kõikidel huvilistel küsida raamatukogudest raamatusoovitustega passid, kuhu on märgitud 30 soovitatud raamatut. Läbi tuleb lugeda seitse ja lugemise kinnitamiseks vastata raamatukoguhoidja küsimustele.

Haapsalu lasteraamatukoguhoidja ja lastekirjanduse tutvustaja Krista Kumberg ütles, et suvelugemine on väga hästi käima läinud ja esimesed paarkümmend passi on juba võetud. „Esimesed raamatu läbilugejad on samuti olnud,” ütles Kumberg.

Soovitatud raamatud on mõeldud kolmele tasemele: tublile, edasijõudnud ja vilunud lugejale. „Igaüks saab valida raamatu vastavalt sellele, milliseks ta oma võimeid hindab,” lisas Kumberg. Iga loetud raamatu kohta, saab laps lugemispassi templi ja seitsme templi korral on lugejale garanteeritud kutse suvelugemise lõpetamisele. „Torti ei saa lubada, aga saab saia, milles on rosinaid, nii et mustab,” ütles Kumberg.

„Oleme valinud lugemiseks värsket väärtkirjandust ja unustatud head,” ütles Kumberg. Tema sõnul loevad tänapäeval lapsed hea meelega detektiivijutte. Nimistus on Eno Raua „Päris kriminaalne lugu”. Tegemist on märksa pehmemas vormis, kuid mitte vähem põnevama teosega kui tänapäeval kirjutatakse. Lisaks nentis Kumberg, et eelneval aastal kurtsid lapsevanemad ja õpetajad paksude raamatute üle ja seetõttu on tänavu valikus ka õhemaid teoseid.

Programmi kokkupanekul on pööratud ka tähelepanu autoritele, kel tänavu suur sünnipäev või sünniaastapäev, näiteks Jaan Rannap 90.

Programmi populaarsus on laste seas samuti aastatega tõusnud. Esimesel aastal lõpetas suvelugemise edukalt 12 last, teisel ja kolmandal aastal lõpetajaid 60 ja enam.

Suvelugemine kestab 19. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments