Läänemaale lisandus kaks koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2814 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 51 ehk 1,8% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 13 inimesel. 11 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 10, Pärnumaale 5, Tartumaale ja Lääne-Virumaale 4, Raplamaale ja Võrumaale 3, Läänemaale ja Viljandimaale 2, Põlvamaale ja Valgamaale 1. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kolmel juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 115,0 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 2,8%. Läänemaal on haigestumus 58,7.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 3, haiglaravi vajab 97 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 74 inimest (76,3%).

Ööpäeva jooksul manustati 5206 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 499 104 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 293 996 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 66,4%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
3 aastat tagasi

Kas nood Läänemaa haiged elavad Tallinnas või Soomes!!??