HÕFF toob nädalavahetusel Haapsallu robotid

Noor robootik aktsioonis. Foto: Angela Leppik
Noor robootik aktsioonis. Foto: Angela Leppik

Kuigi tänavune Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival lükkus augustisse, toimub festivali eelmäng juba sel nädalavahetusel, kui Haapsalus tähistatakse Poola ulmekirjaniku Stanisław Lemi 100. sünniaastapäeva.

Laupäeval kell 11–15 on promenaadil avatud Lemi robotimuinasjuttudest inspireeritud telk ning kell 14 avatakse lasteraamatukogu hoovis robotite lugemispesa ja esitletakse Lemi raamatut „Robotite muinasjutud”.

Pühapäeval kell 11 esitlevad 6–14aastased robootikud oma fantaasiaroboteid, mis osalevad Lemi muinasjutust „Automateuse sõber” inspireeritud innovatsioonikeskuse korraldatud robotite valmistamise konkursil. Innovatsioonikeskuse Innokas juhi Angela Leppiku sõnul osales konkursil 36 last 24 robotiga.

Konkursi peaauhind on Priit Pärna illustratsioon muinasjutule „Automateuse sõber”, kuid auhindu on välja pannud veel Elisa, Poola saatkond, Adam Mickiewiczi Instituut ja HÕFF.

Lemi päevi korraldavad Poola saatkond, Adam Mickiewiczi instituut ja HÕFF. Konkursi patroon on Poola suursaadik Eestis Grzegorz Kozłowski.

Lisaks Lemi päevadele näeb HÕFFi eelsoojendusena PÖFFi veebikinos HÕFFi eelprogrammi, kuhu kuuluvad Euroopa õudus-, ulme- ja fantaasiafilmide festivalil Méliès osalenud lühifilmid ning digitaalselt taastatud Poola fantastiline seiklusfilm „Madude oru needus”. 1988. aastal valminud film, kus kõrvalosades on mitmed Eesti näitlejad, kogus Nõukogude Liidus 32 miljonit vaatajat ja on ka Eesti kinolevis olnud läbi aegade populaarsuselt teine Eesti film.

Õõvafilmide festival ise toimub sel aastal 13.–15. augustil. Ka siis näeb Haapsalus Lemi teoste põhjal valminud filme ning toimub Jaak Tombergi ja Andrus Laansalu Ööülikooli loeng „Navigaator Stanisław. Taruteadvuse kosmoserändude päevikud: otse silmapiirini ja siis vasakule”. Ka augustis on festivali ajal avatud ulmelugemispesa ja näeb laste robotikonkursile saadetud töid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments