3

Läänemaale lisandus kolm koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 57 läänlase koroonaproove, millest kolm egk 5,26% osutus positiivseks. Eile Haapsalus avalikku testimist ei olnud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 420,7. Eestis keskmiselt on näit 512.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 5641 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 436 ehk 7,7% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 242 inimesel. 189 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 67, Pärnu- ja Lääne-Virumaale 21, Viljandimaale 17, Tartu- ja Raplamaale 13, Järvamaale 9 uut positiivset testi. Jõgeva- ja Võrumaale lisandus 5, Valga- ja Saaremaale 4, Läänemaale 3, Põlva- ja Hiiumaale 1 uus nakkusjuht. 10 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 39, haiglaravi vajab 418 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 69 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 326 inimest (77%).

Ööpäeva jooksul manustati 5111 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 295 744 inimesele, kellest 89 868 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 57%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

Läänemaal sai ööpäevaga vaktsiinidoosi 133 inimest, neist sada said esimese vaktsiinidoosi ja 33 teise doosi. Kokku on Läänemaal vaktsineerimine lõpetatud 2947 inimesel, vaktsineerimiskuur on pooleli 3261 läänlasel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
hmm
hmm

polegi a´ la üldse ei taha väheneda see arv pirinat!?

Kodanik
Kodanik

Teie pirinast piisab.

hmm
hmm

ma just ei pirisenud, vaid juhtisin tähelepanu pirina puudumisele. Peaksite ikka tekstist õppima aru saama! Muidu on iga päev keegi kirjutanud, et oh häda, aga täna ei ole kedagi.

wpDiscuz