Luuleprõmmu Läänemaa eelvooru parimad on Liisalota Kroon ja Rebecca Riin Laasi

Liisalota Kroon. Foto: erakogu

Läänemaal osales tänavu virtuaalselt toimunud Luuleprõmmu eelvoorus üheksa õpilast – neli kuni 11-aastaste vanuserühmas ja viis vanuserühmas 16-19. Oma loomingut esitasid Oru kooli, Haapsalu linna algkooli, Haapsalu põhikooli ja Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased.

Noorematest võitis Rebecca Riin Laasi Haapsalu linna algkoolist. Üks žüriiliikmetest iseloomustas tema etteastet nii: „Rebecca Riin Laasi luuletus oli vägagi päevakohane, parajalt terav ning tore, et luges peast!“ Luuletus pajatas koduõppest ja kui vastumeelseks see on muutunud.

Teistest eristus Helmi Tulev Oru koolist, kes levitas elutervet ja värsket luulepisikut. Tema tekst oli keeleliselt leidlik ja ebatraditsiooniline.

Kui nooremas astmes oli viieliikmeline žürii üksmeelne, siis gümnasiste hinnata oli juba keerulisem. Võitjaks tuli Liisalota Kroon Läänemaa ühisgümnaasiumist. Tema esitus oli elav ja siiras, temaatika sidus põlvkondi, avas isiklikke tundeid.

Vanuserühma võitjate klipid esindavad Läänemaad Tartus toimuval lõppvõistlusel 29. aprillil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments