Läänemaale lisandus 12 koroonaviirusega nakatunut

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ööpäevaga analüüsiti 75 läänlase koroonaviiruse teste, millest 12 ehk 16% osutus positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 454,9. Eestis keskmiselt on näit 536,2.

Üle Eesti analüüsiti ööpäevaga 4255 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 472 ehk 11,1% testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 261 inimesel. 200 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 43, Pärnumaale 36, Lääne-Virumaale 31, Raplamaale 19, Tartumaale 17, Läänemaale 12 ja Viljandimaale 10 uut positiivset testi. Valgamaale lisandus 8, Põlvamaale 7, Saaremaale 6, Jõgevamaale 5, Järva- ja Hiiumaale 2 uut nakkusjuhtu. Võrumaale uusi positiivseid teste ei lisandunud. 13 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 61, haiglaravi vajab 427 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 332 inimest (77%).

Ööpäeva jooksul manustati 4233 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 291 448 inimesele, kellest 89 055 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 57%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linlane
2 aastat tagasi

Kui igal pool igasugused piirangud, siis meil ei tehta midagi sellist, soodustatakse rahvakogunemisi, näit. Selveri laat, uskumatu.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Värske õhu käes oli laat vist? Ja üle kümne seal vaevalt korraga ninapidi koos olid. Paljudel olid maskid ka ees. Pole vaja erutuda, väike välimüük ei ole mingi maailmalõpp. Elu peab edasi elama, ei saa kõiki maa alla peitu saata ju.

Taavi
2 aastat tagasi

Kas see folksvageni tegelane mis pildid käib iga päev testimas, et ainult teda pildistadakse?

Dilaila
2 aastat tagasi

Läänemaal kuidagi ei lähe vähemaks.

Linnamäe elanikk
2 aastat tagasi
Reply to  Dilaila

Loomulikult ei lähe, võõraid kaltsakaid linn täis juu

Peeter
2 aastat tagasi

aga usun, et enamus neid nn “võõraid kaltsakaid” oskavad sõna kodanik õieti kirjutada

....
2 aastat tagasi
Reply to  Dilaila

Kuidas ei lähe? Koroonaosakond suletakse ju haiglas, või on juba suletud. Eks sügise poole näha ole kuidas vaktsiinid mõjuvad, on haiglatesse tung või ei