Legendaarne laskmistreener saanuks 90

Andra Kirna

andra@le.ee

Ilmar Randmad võib pidada laskespordi maaletoojaks Haapsalus. Foto: erakogu

Ilmar Randmad võib pidada laskespordi maaletoojaks Haapsalus. Foto: erakogu

Pühapäeval oli 90. sünniaastapäev Ilmar Randmal, treeneril, kes tõi Haapsallu sportliku laskmise.

Randma õpilane laskmistreener Mati Seppi ütles, et kuigi Haapsalus korraldati kaitseliidu eestvõttel laskevõistlusi ka enne sõda, tõi laskmise kui spordiala Haapsallu siiski Randma.

18. aprillil 1931 Puises sündinud Randma lõpetas 1949. aastal Haapsalu 1. keskkooli ja 1953 Leningradi sõjakooli. Pärast seda töötas ta 1970. aastani Haapsalu keskkoolis sõjalise algõpetuse õpetajana. Sel ajal nakatuski ta laskmispisikuga, asudes sama ajal juhendama pioneeride maja koolinoorte laskmisringi.

1960. aastal võitis tema õpilane Ene Engman esimestel Eesti noorte meistrivõistlustel esikoha. Laskurite edukas esinemine Eesti tasemel andis võimaluse luua 1966. aastast Haapsalu rajooni spordikooli juurde laskmisosakond ja Randmast sai seal treener.

Treeneritööd tegi Randma 1988. aastani, mil perekondlikud sündmused sundisid teda tagasi tõmbuma. Kolmeaastase pausi järel tuli ta siiski veel abiks ja töötas noortetreenerina 1999. aastani. Viimased eluaastad veetis Randma oma sünnikohas Puises, kus septembris 2001 temale antud aeg otsa sai.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments