Politsei tegeles varaste, alaealiste ja joobes juhtidega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuigi kuritegevuse tase Läänemaal järjest langeb, ei istu politseinikud jõude, vaid kontrollivad koroonapiirangutest kinnipidamist. Foto: Arvo Tarmula

 

Haapsalu politseijaoskond. Foto: Arvo Tarmula

Läinud nädalal alustati Haapsalu politseijeoskonnas üheksa kriminaalmenetlust, millest neli olid vägivalla, kolm varguse ja kaks purjuspäi autojuhtimise kohta.

Haapsalu politsei piirkonnavanema Indrek Tohtri sõnul oli kaks vargust seotud sissemurdmisega Risti tanklasse ja sissetungimiskatsega Risti kauplusse. Politsei pidas neis kuritegudes kahtlustavad kinni. Pühapäeval avastati sissetungimine tallu Lääne-Nigula valla Allikmaa külas.

„Nädala jooksul alustati neli kriminaalmenetluse episoodi selles, et omavahelise tüli käigus on füüsiliselt üksteisele haiget tehtud-löödud,” ütles Tohter.

Kahel korral tabati roolist alkoholijoobes juht, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlust. Üks purjus juht tabati Lääne-Nigula vallas, teine Haapsalu linnas.

Nädala jooksul registreeriti Haapsalu politseijaoskonnas 16 väärtegu, millest üheksa olid seotud liiklusega.

Üks menetlus alustati Lääne-Nigula vallas laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest. Kahel korral peeti kinni alaealine pisivaras, kes varastas Haapsalu kauplustest alkoholi. Kolmel juhul alustati menetlust alkoholiseaduse rikkumise eest, sest politsei tabas alkoholi tarvitanud alaealised. Üks väärteomenetlus alustati selles, et 1. aprilli öösel kella paiku häiris Haapsalu kortermajas muusika naabri öörahu.

3. aprilli öösel kontrollis politsei 96 sõidukijuhi kainust. Tabati kaks alkoholi tarvitanud autojuhti, kelle suhtes alustati väärteomenetlust. „Politsei on väga tänulik inimestele, kes märkavad ja annavad teada ohtlikest juhtidest liikluses. Nii saame kohe reageerida ja ennetada õnnetusi,” ütles Tohter.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments