Homsest hakatakse tõstma piirkiirust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suurendatud piirkiirused. Transpordiamet

Transpordiamet alustab homme, 6. aprillil lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel.

Tänavu tõstetakse lubatud suurimat piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 km/h.

120 km/h on lubatud sõita Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa maantee 24-kilomeetrisel Kose–Võõbu lõigul valgel ajal ja heades teeoludes.

110 km/h on lubatud 158 kilomeetril 2+2 teelõikudel Tallinn–Narva, Tallinn–Tartu–Võru–Luhamaa, Tallinn–Pärnu–Ikla maanteedel ja Tallinna ringteel.

100 km/h on lubatud 31 kilomeetril peamiselt 2+1 teedel. Nendel teelõikudel piirkiirus ei muutu, seal oli 100 km/h lubatud ka talvel.

Eelmise aastaga võrreldes on lisandunud Tallinna ringteel Luige–Saku teelõik, tänu millele on 110 km/h lubatud Jüri ja Saue vahelisel 17-kilomeetrisel lõigul kogu ulatuses. Samuti valmis sügisel Tallinna–Narva maanteel Aaspere–Haljala teelõik, kus lisandus 7 km suvise 110 km/h piirkiirusega 2+2 maanteed.

Kuna ilm võib kevadel olla veel heitlik ning öösiti võib esineda ka miinuskraade, siis tuleb kindlasti jälgida ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiiruse valikul neist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments